UFC Droomgevecht onmogelijk? Toptalent mag niet voor fans vechten MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC Droomgevecht onmogelijk? Toptalent mag niet voor fans vechten

UFC Droomgevecht onmogelijk? Toptalent mag niet voor fans vechten

Sensatie in Saudi-Arabië voor fans van Shara Magomedov: een overwinning in de derde ronde op een taaie tegenstander, gevolgd door een uitdaging van een ongeslagen, opkomende ster. Maar toen sloeg het noodlot toe: UFC-baas Dana White bevestigde dat Amerikaanse fans Magomedov wellicht nooit op Amerikaanse bodem zullen zien vechten.

De ongeslagen middengewicht-vechter Shara 'Bullet' Magomedov breidde zijn professionele record afgelopen nacht in Saoedi-Arabië uit naar 13-0 met een knock-out in de derde ronde tegen Antonio Trocoli.

Magomedov roept uitdager op tot gevecht

Deze vernietigende finish was zijn 11e tot nu toe en leverde de Russische krachtpatser een extra bonus van $50.000 op. Maar net na afloop van dat gevecht daagde de ongeslagen Amerikaanse ster Bo Nickal Magomedov uit via social media.

De 6-0 prospect schreef simpelweg: "Give me bullet" - hoewel hij later ook grapte dat dit een uitdaging was aan Valentina 'Bullet' Shevchenko; niet aan Magomedov. Tijdens de persconferentie na afloop van UFC Saudi Arabia kreeg Shara 'Bullet' de kans om te reageren op de uitdaging; die hij uiteraard zonder aarzelen aannam.

"Ja, Bo Nickal is een interessante tegenstander, [het is een] interessant gevecht. Hij heeft goed worstelwerk, worstelwerk is voor mij geen probleem. Ik kom uit Dagestan, weet je wel, broeder Rus, ijsmannen, geen probleem. Worstel takedown geen probleem, gevaarlijke schade, elleboog [en] knie - laten we gaan."

Magomedov kan VS wellicht niet in

Helaas moeten UFC-fans hun enthousiasme voor zo'n match tussen Shara 'Bullet' en Bo Nickal wellicht temperen, aangezien de Russische krachtpatser mogelijk de toegang tot de Verenigde Staten wordt ontzegd.

Tijdens de persconferentie na afloop van UFC Saudi Arabia werd aan Dana White gevraagd of Magomedov in de VS kon vechten - waarop de UFC-president antwoordde:

"Kan hij? Waarschijnlijk niet - we houden hem hier." Een reden voor de reisproblemen naar de VS werd niet bevestigd, maar er gaan geruchten dat het te maken heeft met oogproblemen van Magomedov.

Toekomst gevecht onzeker

Samen met Turki Alalshikh bevestigde Dana White ook dat de UFC in 2025 terugkeert naar de Kingdom Arena. "We kijken uit naar de volgende. We zijn er volgend jaar weer, eerste kwartaal van volgend jaar."

Een gevecht in het Midden-Oosten tussen Nickal en Magomedov lijkt helaas ook van de baan te zijn, aangezien de ongeslagen Amerikaan vorige week aangaf niet in deze regio te willen vechten.

"Eerlijk gezegd wil ik niet echt naar Saudi-Arabië gaan om te vechten - dat is verschrikkelijk ver weg," verklaarde hij in een recente aflevering van de 'Nickals and Dimes' Podcast.

We zullen moeten afwachten of de UFC ervoor kiest om Nickal en Magomedov samen te voegen voor een internationale show die niet in het Midden-Oosten is gevestigd, met twee mogelijke opties: UFC 305 in Perth, Australië of UFC Fight Night 244 in Parijs, Frankrijk.

De organisatie keert in augustus ook terug naar Abu Dhabi voor een Fight Night-evenement en in oktober voor een PPV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws