Boksgevecht vlak voor start afgelast! 'Verdachte omstandigheden' Nieuws
Nieuws

Boksgevecht vlak voor start afgelast! 'Verdachte omstandigheden'

Boksgevecht vlak voor start afgelast! 'Verdachte omstandigheden'

Boksfans kregen afgelopen weekend te maken met een bizarre plotselinge wending. Slechts enkele uren voor aanvang van het gevecht tussen Aqib Fiaz en Kane Baker, werd de partij geschrapt door promotor Eddie Hearn. Fiaz en Baker zouden elkaar treffen tijdens het voorprogramma van het gevecht tussen Tyler Denny en Felix Cash in de Resorts World Arena in Birmingham.

Slechts enkele uren voor aanvang van het evenement kondigde Eddie Hearn’s Matchroom Boxing via een officiële verklaring aan dat het gevecht was geannuleerd. De verklaring luidde: "Vanwege onvoorziene omstandigheden is Aqib Fiaz vs Kane Baker 2 nu geschrapt."

Gevecht afgeblazen vanwege ‘gok matchfixing'

Later werd onthuld dat het gevecht was afgeblazen vanwege ‘gokirregulariteiten’ die werden vastgesteld voordat het evenement zou plaatsvinden. Promotor Eddie Hearn besloot na overleg met de Britse Gokcommissie (Gambling Commission) en de Britse Boksbond (British Boxing Board of Control) het gevecht van de fight card te schrappen.

Tegenover iFL TV verklaarde hij: "Ik werd op de hoogte gebracht van verdachte wedactiviteit rondom dat gevecht. Mijn team en ik moesten daarop reageren. We hebben met de BBofC gesproken en ik heb besloten het gevecht te schrappen in afwachting van een onderzoek dat zal plaatsvinden.

Hearn blaast gevecht af wegens gokpraktijken!

"Die informatie is aan ons verstrekt, ik heb met verschillende mensen gesproken over de kwestie en besloten het gevecht te schrappen. Er loopt een onderzoek en ik ben er zeker van dat de bond verdere opmerkingen zal maken, aangezien zij dit zullen onderzoeken.

"Dit is de eerste keer in 15 jaar dat ik met zo'n situatie te maken heb. Het was ongekend en teleurstellend, maar ik ben er zeker van dat de feiten boven water zullen komen."

Unieke situatie snel gehandeld

Dit is een uiterst zeldzame gebeurtenis, die ongekend was en door de promotor snel is aangepakt. Fiaz en Baker hadden al eerder de handschoenen aangetrokken, waarbij de eerste in oktober 2020 op punten zegevierde.

Het is onduidelijk of het gevecht opnieuw zal worden gepland, maar de boksers zullen hopen dat de situatie kan worden opgelost. In het hoofdgevecht ging het Felix Cash niet voor de wind. Hij werd voor het eerst in zijn carrière gestopt na een gruwelijke snee door een onbedoelde kopstoot.

Op dezelfde fight card zette Lewis Crocker zijn ongeslagen reeks voort met een unanieme overwinning op Conah Walker.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws