'Lopend wonder maakt rentree!' Hersenbloeding stopt MMA-vechter niet MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Lopend wonder maakt rentree!' Hersenbloeding stopt MMA-vechter niet

'Lopend wonder maakt rentree!' Hersenbloeding stopt MMA-vechter niet

Rudson Caliocane keert 30 maanden na hersenstambloeding terug naar de MMA-kooi. De kooivechter moeste zijn Titan FC bantamgewicht-titel afstaan maar vocht zich een weg terug.

Het leven van Rudson Caliocane was bijna voorbij nadat een gewichtsvermindering fout was gegaan. Na een 15 minuten durende wedstrijd in Brazilië ging het fout, wat uiteindelijk resulteerde in een hersenstambloeding. Nu, meer dan 30 maanden later, kan hij eindelijk weer doen waar hij het meest van houdt, vechten.

Caliocane was de Titan FC bantamgewicht kampioen toen hij terugkeerde naar zijn thuisland Brazilië om Mateus Mendonça te ontmoeten in een drie-ronde wedstrijd op Future MMA 9 op 19 oktober 2019. Hij verliet de MMA-kooi met de helft van zijn lichaam verlamd en onzeker of hij ooit weer zou kunnen vechten. Gewoon leven was al een 'wonder', vertelde een dokter hem.

Wordt niks meer

Na twee jaar intensieve behandeling met de steun van zijn familie en duizenden dollars aan donaties zal Caliocane vanavond in Rio de Janeiro, Brazilië de MMA-kooi weer instappen. Hij neemt het op tegen Wesley Targino in een vedergewicht gevecht in Brazilian Fighting Series 9. Ongeacht het resultaat was het op zich al een succes om op dit punt te komen.

,,Om alleen al in die kooi te stappen, is een overwinning voor mij, ongeacht hoe het gevecht verloopt",zegt Caliocane. ,,Om door een heel trainingskamp en dieet te gaan, en verschillende deuren die voor mij gesloten bleven, kom ik terug. Het was echt moeilijk.”

Behalve Lucas Lutkus, de oprichter van de Brazilian Fighting Series, waren er niet veel mensen in MMA bereid om Caliocane een kans te geven na zo'n ernstig ongeval. Ook coaches waren bang om hem in de praktijk meteen weer in actie te laten komen. Toch gaat het gebeuren. ,,Ik ben klaar om weer voor mijn droom te vechten", aldus Caliocane.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws