'Krankzinnig!' UFC vechtbaas White reageert op zeldzame ziekte ontdekt bij vechter MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Krankzinnig!' UFC vechtbaas White reageert op zeldzame ziekte ontdekt bij vechter

'Krankzinnig!' UFC vechtbaas White reageert op zeldzame ziekte ontdekt bij vechter

Dana White heeft gereageerd op het feit dat de UFC-test mogelijk het leven van Josiah Harrell heeft gered nadat er een zeldzame hersenziekte werd ontdekt. Harrell lijdt aan Moyamoya-ziekte, een ernstige aandoening van de bloedvaten in de schedel.

UFC talent Harrell werd gediagnosticeerd dankzij een voorafgaande medische test die werd uitgevoerd door de UFC, waardoor zijn gevecht geannuleerd werd. Harrell had nooit eerder een hersenscan ondergaan in zijn drie jaar durende carrière als vechter voor andere organisaties.

UFC-test redt mogelijk het leven van vechter met zeldzame hersenziekte

Dana White noemde het "krankzinnig" dat vechters jarenlang zonder grondig hersenonderzoek kunnen vechten, terwijl de UFC miljoenen dollars uitgeeft aan gezondheid en veiligheid. Hij benadrukte het belang van het minimaliseren van risico's in de vechtsport. White merkte op dat de UFC, in tegenstelling tot kleinere organisaties, de financiële middelen heeft om vechters uitgebreid te testen.

Josiah Harrell, die binnenkort een hersenoperatie zal ondergaan, dient als een belangrijke herinnering aan het belang van gezondheid en veiligheid in de gevaarlijke wereld van MMA. De UFC blijft zich inzetten voor het beschermen van de vechters en het minimaliseren van risico's in de sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws