'Hersentrauma!' Tegenslag voor UFC-Kampioen Volkanovski na behouden titel MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Hersentrauma!' Tegenslag voor UFC-Kampioen Volkanovski na behouden titel

'Hersentrauma!' Tegenslag voor UFC-Kampioen Volkanovski na behouden titel

Alex Volkanovski die afgelopen weekend zijn UFC-titel wist te behouden door Yair Rodriguez te verslaan wordt gezien in zijn thuisland Australië als een echte held, behalve door de burgemeester van de stad waar hij traint.

De burgemeester van Wollongong Gordon Bradber weigert om MMA-kampioen Alex Volkanovski te eren, ondanks zijn overwinning in de UFC-titelstrijd. Hoewel Volkanovski bekend staat als een topatleet en de beste pound-for-pound-vechter ter wereld, zal hij geen sleutels van de stad ontvangen, zo meld ABC nieuws.

De burgemeester weigert zijn naam voor te dragen vanwege de gewelddadige aard van de UFC. Hij gelooft dat het promoten van geweld in strijd is met de waarden van de gemeenschap. "Ik heb ook de verantwoordelijkheid als burgemeester van de stad en als verantwoordelijk mens om dingen die gewelddadig zijn niet te ondersteunen," zei Gordon Bradber. "Je kunt het zo mooi maken als je wilt, maar UFC is een gewelddadige activiteit."

Burgemeester van Wollongong weigert sleutels van de stad aan Alex Volkanovski

Bradbery zei dat zijn beslissing niets afdoet aan de betrokkenheid van de vechter bij de gemeenschap, maar hij kon de UFC-kampioen niet steunen. "Het is echt belangrijk dat we een boodschap uitdragen naar jongeren en nu specifiek met hersentrauma op de agenda," zei hij.

Ondanks dit besluit erkent de burgemeester wel het engagement van Volkanovski met de gemeenschap, maar kan hij de activiteiten van de UFC-kampioen niet ondersteunen. Volkanovski ontving eerder de sleutels van de naburige stad Shellharbour na het winnen van zijn eerste UFC-titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws