Dustin Poirier roept op tot titelgevecht tegen Conor McGregor MMA Nieuws
MMA Nieuws

Dustin Poirier roept op tot titelgevecht tegen Conor McGregor

Dustin Poirier roept op tot titelgevecht tegen Conor McGregor
Dustin Poirier roept op tot titelgevecht tegen Conor McGregor

Dustin Poirier pleitte voor een onbetwiste titelstrijd als Khabib echt met pensioen is gegaan. De UFC-lichtgewicht kampioen gaf recentelijk de pijp aan maarten. En kondigde het idee van zijn carrière aan.

Als het aan Dustin Poirier ligt dan is zijn aanstaande gevecht met UFC-ster Conor McGregor voor de titel van Khabib. Het is nogal een schimmige situatie omdat de UFC de titel van de Rus niet vrijgegeven heeft. Normaliter gebeurt dit vrijwel direct na het aankondigen van een pensioen.

Bij meerdere gelegenheden heeft UFC-baas Dana White beweerd dat Khabib Nurmagomedov niet echt met pensioen is. Maar elke keer reageerde de ongeslagen lichtgewicht kampioen, en herhaalde hij dat hij echt niet terugkeert.

Wel of niet maak een keuze

Poirier staat op 23 januari tegenover Conor McGregor. en de voormalige interim-lichtgewicht kampioen pleit er nu voor dat dt een titelgevecht moet zijn. Als blijkt dat Khabib echt de handschoenen ophangt. Echter zorgde de Rus voor een verassing. Gisteren kondigde hij een persconferentie aan waar hij zijn toekomst uit de doeken al doen. De fans hopen op een terugkeer. Poirier gelooft daar niet in.

,,De divisie moet verder", zei Poirier. ,,Het enige dat me doet denken dat de man serieus is. In de eerste plaats dat hij geen bullshitter lijkt. En als hij zei dat hij klaar was met vechten en zijn vader net overleden is, dan is dat een emotioneel moment. Ik snap het maar hij moet echt serieus geweest zijn", vervolgd Poirier.

Voor de titel vechten

,,Maar een maand later zing je nog steeds hetzelfde deuntje? Misschien is de geest van de man ergens anders. Misschien gaat hij vooruit. Misschien heeft hij, zoals hij al zei, alles bereikt wat hij wilde doen. Ik weet het niet. Maar als hij klaar is, moet iemand voor die titel vechten. En dat betekent Conor en ikzelf. "

Binnenkort heeft Khabib naast de persconferentie nog een gesprek met Dana White. Dat lijkt nog alle kanten op te kunnen gaan. White zal er alles aan doen zijn kampioen te behouden. Mocht dat niet lukken dan moet hij van de titel gestopt worden. Dan lijkt het voorstel van Poirier gestand te moeten worden gedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws