Bokslegende Tyson Fury viert 5-jarig verslaan geduchte tegenstander (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Tyson Fury viert 5-jarig verslaan geduchte tegenstander (video)

Bokslegende Tyson Fury viert 5-jarig verslaan geduchte tegenstander (video)

Tyson Fury viert vandaag een feestje. Het is op de kop af vijf jaar geleden dat hij Wladimir Klitschko onttroonde.

Wladimir Klitschko (64-4, 53 KO's) zag er op de bewuste zaterdagavond vijf jaar geleden uit. Als een geslagen man in de Esprit Arena in Düsseldorf, Duitsland. De Britse uitdager Tyson Fury (25-0, 18 KO's) eindigde de overheersing van de toen 39-jarige Klitschko als onbetwiste zwaargewicht kampioen boksen met een knal.

De slingers aan de wand

Met het verslaan van Klitschko claimde Fury de WBA, IBF, IBO en WBO wereldtitels zwaargewicht. 115-112, 115-112, 116-111 was de unanieme beslissing van de Jury. Daar was geen spelt tussen te krijgen. Het gevecht was het eerste verlies van Klitschko sinds 2004. Reden genoeg voor de Engelsman om vandaag een feestjes te bouwen.

Van Fury wordt verwacht dat hij volgend jaar tegen Anthony Joshua de ring in zal gaan. Mits Deontay Wilder zijn derde gevecht met Fury niet zal voeren. Fury lijkt er voorlopig niet over in te zitten en feest er flink op los.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws