Doodsoorzaak UFC-ster Rumble Johnson bekend! 'Heel triest' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Doodsoorzaak UFC-ster Rumble Johnson bekend! 'Heel triest'

Doodsoorzaak UFC-ster Rumble Johnson bekend! 'Heel triest'

Anthony 'Rumble' Johnson, een voormalig tweevoudig UFC-titeluitdager, is gisteren op 38-jarige leeftijd overleden. De oorzaak van zijn dood blijkt een slopende maar behandelbare ziekte te zijn geweest.

Het is nog maar twee weken geleden dat Johnson's manager Ali Abdelaziz MMA-fans vroeg om te bidden voor de vechter. “Rumble, hij heeft momenteel wat gezondheidsproblemen. Het is heel triest", zei Abdelaziz. “Ik denk dat ik wil dat iedereen voor hem bidt. Bid voor Antonius. Het gaat niet goed. Hij is erg sterk, geestelijk. Maar bid voor hem."

Helaas is de gezondheid van Johnson nooit verbeterd en stierf hij gisterochtend vroeg. Aanvankelijk werden details over de doodsoorzaak van Johnson niet openbaar gemaakt. Yahoo Sports geeft aan dat de doodsoorzaak orgaanfalen was als gevolg van non-Hodgkin-lymfoom en hemofagocytische lymfohistiocytose, een zeldzame aandoening van het immuunsysteem.

Topvechter

Non-Hodgkin-lymfoom is over het algemeen een behandelbare vorm van kanker. Het is een aandoening van het lymfestelsel. Samen voeren de lymfeklieren vocht en afvalstoffen uit het lichaam af. De lymfeklieren fungeren als kleine filters en verwijderen vreemde organismen en cellen. Bij non-Hodgkin-lymfoom vermenigvuldigen lymfeklier cellen zich echter ongecontroleerd en dringen vervolgens andere lichaamsweefsels binnen (lees verder onder video)

Johnson zal de geschiedenis ingaan als een van, zo niet de grootste, knock-out koningen in de geschiedenis van MMA. Tijdens zijn legendarische carrière scoorde hij KO-overwinningen op Glover Teixeira, Ryan Bader, Jimi Manuwa, Little Nog en Alexander Gustafsson. Veel vechters hebben op sociale media een eerbetoon gebracht aan Johnson waaronder veel voormalige tegenstanders.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws