'Domme actie!' UFC wedstrijd verpest door fatale beslissing scheidsrechter  (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Domme actie!' UFC wedstrijd verpest door fatale beslissing scheidsrechter (video)

'Domme actie!' UFC wedstrijd verpest door fatale beslissing scheidsrechter  (video)

De lichtgewicht confrontatie tussen Trey Ogden en Nikolas Motta tijdens UFC Vegas 82 gisteravond eindigde in een no-contest na een controversiële ingreep van scheidsrechter Mike Beltran.

Dit resulteerde in een onbevredigende afloop voor beide vechters, met name voor Ogden, die nu slechts de helft van zijn gage ontvangt en een onbesliste uitslag op zijn record ziet staan.

De omstreden beslissing van scheidsrechter Beltran

Diep in de derde ronde leek Ogden de overwinning veilig te stellen toen hij Motta in een arm-driehoek verwurging klemde. Ondanks dat Motta actief bleef en zich verzette tegen de submission, besloot Beltran het gevecht abrupt te stoppen. Terwijl Ogden zijn overwinning vierde, protesteerde de Braziliaanse Motta hevig tegen de stopzetting.

Teleurstelling en onbegrip

De verwarring was compleet toen aangekondigd werd dat het gevecht als no-contest werd verklaard vanwege een fout van de scheidsrechter. Ogden uitte zijn frustratie: ondanks een dominante prestatie en een voordeel op de scorekaarten, werd hij financieel benadeeld door een beslissing buiten zijn controle.

In de nasleep van de wedstrijd werd geen duidelijke verklaring gegeven voor de stopzetting of de beslissing om het gevecht als no-contest te verklaren. De UFC APEX ging snel over tot de volgende wedstrijd, waardoor de controverse rond Ogden en Motta onopgelost bleef.

Een overwinning die in rook opging

Om de situatie te verergeren, stond Ogden voor op twee van de drie scorekaarten met 20-18 en domineerde hij ook de derde ronde.

Een unanieme beslissing leek binnen handbereik, totdat de onvoorziene stopzetting door de scheidsrechter roet in het eten gooide.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws