Voor topkickbokser Tayfun Özcan wordt gevecht in juni allesbepalend Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Voor topkickbokser Tayfun Özcan wordt gevecht in juni allesbepalend

Voor topkickbokser Tayfun Özcan wordt gevecht in juni allesbepalend

Tayfun Özcan een van de topkickboksers uit ons land staat op 9 juni tegenover de altijd gevaarlijke Superbon tijdens ONE Fight Night 11 Lumpinee in het Boxing Stadium, Bangkok.

Voor de hardcore kickboks fans behoeft Özcan geen introductie, de voormalig Enfusion kampioen boekte grote successen in de ring bij de organisatie. Hij maakte de stap naar ONE Championship en vocht daar drie keer, en verloor twee wedstrijden. Toch beïnvloed dit Özcan niet en ziet hij uit naar de wedstrijd tegen de Thai Superbon.

Tayfun Özcan zou goed bij Glory Kickboxing passen

Om goed voorbereid te zijn op de wedstrijd begon Özcan met het bestuderen van Superbons gevechten en met mediteren. Dit geeft hem rust en het versterkte zijn zelfvertrouwen. Maar wat er na de wedstrijd zal gebeuren, dat weet hij nog niet. Zal hij blijven bij ONE? Of zou hij wellicht een overstap maken naar de prestigieuze Glory-organisatie? (Lees verder onder video).

In een interview met het Brabants Dagblad vertelt de Turks-Nederlandse topvechter hoe hij er in staat. Voor nu heeft hij maar één doel voor ogen: wereldkampioen worden bij ONE. De Champions League voor zijn gewichtsklasse wil hij graag winnen. Maar voor het zover is moest hij eerst Superbon verslaan. En daar is hij helemaal klaar voor.

Gevecht tegen Superbon grote kans

"Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Superbon", zegt Özcan. Die ook zegt dat de wedstrijd alles bepalend kan zijn voor zijn carrière bij ONE. Al zouden de fans hem graag bij Glory in de ring zien, waar er genoeg tegenstanders zijn en ook oud rivalen waar hij tegen de ring in kan zoals Enrico Kehl die op 27 mei zijn debuut maakt bij Glory.

Ook een clash met Glory kampioen Tyjani Beztati die open staat voor een gevecht met Özcan zou flink wat spektakel op kunnen leveren. Voorlopig is het gevecht met Superbon in Thailand waar Özcan al sterrendom geniet wat de focus heeft. " In Thailand of Singapore ben ik nu veel bekender en ik kan hier nog steeds over straat lopen", zegt Özcan. Iets wat snel zou kunnen veranderen als hij terug zou keren op het Nederlandse toneel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws