Vechtlegende Buakaw als boegbeeld voor Muaythai vechtsport als export product Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Vechtlegende Buakaw als boegbeeld voor Muaythai vechtsport als export product

Vechtlegende Buakaw als boegbeeld voor Muaythai vechtsport als export product

De Thaise regering heeft plannen onthuld om Muay Thai, de traditionele Thaise vechtsport, te promoten als een belangrijk onderdeel van het land's soft power.

Deze strategie, besproken door Premier Srettha Thavisin en Muay Thai-legende Sombat “Buakaw” Banchamek, richt zich op het uitbreiden van de wereldwijde invloed van Thailand door middel van deze eeuwenoude sport.

Muay Thai als cultureel exportproduct

Muay Thai, bekend om zijn unieke combinatie van fysieke kracht, techniek en culturele traditie, wordt gezien als een waardevol exportproduct dat de economische en culturele status van Thailand op het wereldtoneel kan versterken. De regering ziet de promotie van Muay Thai als een manier om de Thaise cultuur en waarden internationaal te verspreiden.

Ontwikkeling van trainingsprogramma's

Het National Soft Power Strategy Committee, onder leiding van Pimol Srivikorn, werkt samen met het Department of Skill Development (DSD) aan de ontwikkeling van een curriculum voor Muay Thai-trainers. Deze trainers waaronder Buakaw zullen een cruciale rol spelen in het verspreiden van de sport over de hele wereld.

Certificeringen uit dit programma zullen trainers helpen bij het verkrijgen van visa en werkvergunningen in het buitenland.

Internationale masterclasses en educatieve projecten

De regering plant ook het organiseren van internationale Muay Thai-masterclasses, gegeven door topboksers zoals Buakaw. Deze masterclasses zullen niet alleen de sport promoten, maar ook bijdragen aan de internationale bekendheid van Thaise atleten.

Daarnaast wordt overwogen om Muay Thai als schoolvak te introduceren, wat de sport toegankelijker maakt voor jongere generaties.

Muay Thai en economische ontwikkeling

Deze soft power strategie is niet alleen gericht op culturele uitwisseling, maar ook op economische ontwikkeling. Door Muay Thai te promoten, hoopt Thailand nieuwe economische kansen te creëren, zowel binnen als buiten de sportsector.

Muay Thai kan dienen als een brug tussen Thailand en de wereld, waardoor culturele uitwisselingen en internationale relaties worden versterkt. Deze strategie benadrukt de rol van sport in diplomatie en internationale samenwerking.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws