Topkickbokser Nieky Holzken traint talenten naar de top! 'Mooie toekomst' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Topkickbokser Nieky Holzken traint talenten naar de top! 'Mooie toekomst'

Topkickbokser Nieky Holzken traint talenten naar de top! 'Mooie toekomst'

Nieky Holzken (38) is een ware kampioen als het gaat om vechten maar ook om talenten op te leiden. De topvechter traint zijn pupillen naar de top.

Twee pupillen van de voormalige Glory kampioen, Nick Gruijters (26) en Tai Terada (24), werden vorige week Europees kampioen in hun gewichtsklasse. Het kickboksevenement werd georganiseerd in de sportschool van Holzken en schoonvader Sjef Weber en trok 300 bezoekers.

Voormalig Glory kampioen Nieky Holzken brengt zijn kennis en ervaring over

De ervaring van Holzken kwam Gruijters en Tekada goed van pas. Hij helpt hen niet alleen met vechttechnieken, maar ook met voedingsschema's en het nemen van rust. Gruijters vertelt dat Holzken altijd al tegen hem zei: 'Als je naar me luistert, dan kan je ver komen'. Tekada gaf onlangs de burgemeester van Eindhoven, Jeroen Dijsselbloem zelfs een bokslesje (lees verder onder foto).

Topkickbokser Nieky Holzken traint talenten naar de top! 'Mooie toekomst'

Gruijters en Terada zijn lovend over de nog actieve kickbokser. Gruijters vertelt:tegen ED.nl "Hij heeft alles meegemaakt en weet wat ik kan verbeteren. Hij ziet alles, zeker tijdens een partij. Waar de zwakke punten van de tegenstander liggen, waar ik me kan verbeteren. Hij brengt ook alles heel rustig." Tekada voegt toe: "Hij is in de gym een voorbeeld voor iedereen. Hoe hij traint en vecht, daar kan ik nog heel veel van leren."

Van schreeuwen wordt niemand beter

Holzken reageert op de complimenten van zijn pupillen: ,,Het heeft ook weinig zin als ik alleen maar ga schreeuwen, daar wordt niemand beter van”. Holzken ziet een mooie toekomst weggelegd voor beide talenten. Hij zegt: "Tai heeft veel talent en werkt heel hard. Ik sta er niet van te kijken als hij het schopt tot ONE Championship."

"En voor Nick geldt eigenlijk hetzelfde, al begint voor hem de tijd te dringen omdat hij twee jaar ouder is. Maar goed, ik pakte ook pas mijn eerste wereldtitel toen ik 26 jaar was, dus het kan ook voor hem ineens heel snel gaan", aldus Holzken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws