Tayfun Ozcan zal Superbon onttronen en de wereld schokken Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Tayfun Ozcan zal Superbon onttronen en de wereld schokken

Tayfun Ozcan zal Superbon onttronen en de wereld schokken

Tayfun Ozcan, de Turks-Nederlandse topkickbokser heeft alles in huis om Superbon Singha Mawynn te verslaan. De twee treffen elkaar tijdens ONE op Prime Video 2: Xiong vs. Lee III op vrijdag 30 september.

Voor Ozcan kwam het gevecht ineens uit de lucht vallen. Vorige week werd de kickbokser wakker gebeld en gevraagd in te vallen voor het titelgevecht. Chingiz Allazov de oorspronkelijke tegenstander van Superbon is geblesseerd en viel uit. Deze kans grijpt Ozcan met beide handen aan en zei ja.

Geen twijfel

Niemand zou twijfelen aan de omvang van de taak voor Ozcan, maar de hij gelooft dat hij kan overwinnen. Het is zeker een zware taak, maar het is niet onoverkomelijk. Ozcan heeft een fantastisch carrièrerecord van 84-9-3 en heeft zichzelf consequent bewezen tegen de topcompetitie in het kickboksen (lees verder onder video).

Ook de analisten schatten de kans van Ozcan zeer hoog in. Zij maakten een opsomming van de kansen om Superbon te verslaan. ,,Als Ozcan om één ding bekend staat, is het zijn niet-aflatende voorwaartse druk en intensiteit", volgens de analisten. Maar dat is nog niet alles waar Ozcan over beschikt.

Druk zetten

De 31-jarige is een agressieve vechter en staat erom bekend zijn rivalen zwaar onder druk te kunnen zetten. Omgekeerd geeft Superbon de voorkeur aan een gevecht op langere afstand om het tempo en bereik te beheersen met zijn trappen.

Als Ozcan de Thaise ster constant achteruit kan laten vechten, heeft hij een betere kans om hem het ongemakkelijk te maken. Als de uitdager zijn druk vijf ronden volhoudt, zal hij zichzelf in een sterke positie plaatsen om in de gunst te komen bij de juryleden. Dit mocht de knock-out niet eerder vallen.

Hoog tempo vechter

Ook defensief is Ozcan goed, als hij zijn verdediging goed kan houden zal Superbon het zwaar krijgen om te scoren. En vanuit de verdediging vechten is waar Ozcan ook zijn kracht heeft. Ozcan richt zich op elk doelwit hoofd, lichaam en benen. Maakt schoten vanuit verschillende hoeken.

Zijn combi's zijn dodelijk, iets wat een verdedigende tegenstander misschien niet verwacht. Hoewel Ozcan's eenmalige KO-kracht wellicht niet op het niveau ligt van sommige leeftijdsgenoten, is hij een expert in het overweldigen van zijn rivalen met een non-stop tempo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws