'Tarik Khbabez moet kans krijgen op titelgevecht tegen Donegi Abena, niet Maslobjev!' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Tarik Khbabez moet kans krijgen op titelgevecht tegen Donegi Abena, niet Maslobjev!'

'Tarik Khbabez moet kans krijgen op titelgevecht tegen Donegi Abena, niet Maslobjev!'

Tarik Khbabez zou volgens ingewijden een kans moeten krijgen op titelgevecht tegen de nieuw gekroonde Glory kampioen Donegi Abena. En niet Sergej Maslobojev.

Nu het stof neergedaald is na het titelgevecht afgelopen weekend, tussen de inmiddels voormalige Glory lichtzwaargewicht kampioen Sergej Maslobjev en Donegi Abena, komen er commentaren naar buiten dat Tarik Khbabez nog een titelkans zou moeten krijgen.

Khbabez vocht in 2022 tijdens Glory: Collision 4 tegen Maslobojev om de destijds vacante titel, echter verloor Khbabez terwijl Maslobojev dezelfde blessure had waardoor hij afgelopen weekend zijn titel verloor. De ringarts liet op Collision 4 wel doorvechten, terwijl de wedstrijd tegen Abena werd gestopt. Met als gevolg dat Abena automatisch kampioen werd.

Glory werkt aan snelle herkansing tussen Maslobojev en Abena

Dit gebeurde niet met Khbabez waardoor deze geen titel kreeg en zelfs verloor in een discutabele uitslag volgens critici. Er zou flink wat onvrede leven melden bronnen onze redactie. "Dit lijkt niet eerlijk zo, meten met twee maten en dat komt niet goed aan", zegt een anonieme bron. "Tarik zou kans moeten krijgen op titelgevecht tegen Donegi, niet nog een keer Maslobjev."

Wat dat betekent binnen het kamp van de Marokkaans-Nederlandse topvechter Khbabez is niet duidelijk. Gevraagd om een reactie is het antwoord dat men nog even geen commentaar wil geven. Inmiddels is wel bijna zeker dat Abena in de herkansing zal gaan met Maslobojev. Scott Rudmann CEO van Glory maakte dat duidelijk in een post op twitter. Deze gaf aan dat zijn organisatie niet tegen de beslissing van de ringarts in zal gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws