Stoyan Koprivlenski gaat voor K-1 wereldtitel: 'nieuwe ster' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Stoyan Koprivlenski gaat voor K-1 wereldtitel: 'nieuwe ster'

Stoyan Koprivlenski gaat voor K-1 wereldtitel: 'nieuwe ster'

Stoyan Koprivlenski heeft gisteren geschiedenis geschreven door K-1 legende Buakaw Banchamek in de eerste ronde te verslaan en het K-1 World MAX 70 kg kampioenschap te claimen.

Na twee eerdere overwinningen op Dengue Silva en Viktor Akimov, moest Koprivlenski in de finale de Thaise legende Buakaw verslaan. De Thai werd gezien als de absolute favoriet, maar Koprivlenski liet zich niet intimideren en won overtuigend in de eerste ronde.

Met deze overwinning heeft Koprivlenski zich gevestigd als een van de beste lichtgewicht kickboksers ter wereld. Hij heeft nu zijn zinnen gezet op de K-1 titel van Ouyang Feng. "De K-1 titel van Ouyang Feng. Daar richt ik me nu op," zei Koprivlenski na zijn overwinning.

Koprivlenski's prestatie is een grote opsteker voor de Bulgaarse kickbokswereld. Hij is de eerste Bulgaar die de K-1 titel wint en kan wel eens het gezicht van de K-1 organisatie worden. Overigens traint Koprivlenski al jaren in Nederland bij Mike's Gym onder leiding van Mike Passenier.

Koprivlenski's weg naar de titel

De weg naar de K-1 titel was er een vol obstakels voor Koprivlenski. In de kwartfinale versloeg hij Dengue Silva met een unanieme beslissing. In de halve finale wachtte Viktor Akimov, die hij na een harde knock-out in de tweede ronde versloeg.

Het gevecht tegen Buakaw was de grootste uitdaging van Koprivlenski's carrière. De Thaise legende staat bekend om zijn krachtige trappen en knietjes. Koprivlenski liet zich echter niet intimideren en domineerde het gevecht van begin tot eind. En won hij het gevecht met een jury beslissing overwinning.

Wat nu voor Koprivlenski?

Met de K-1 titel op zak heeft Koprivlenski nu de ambitie om ook de K-1 troon te veroveren. De huidige kampioen is Ouyang Feng, die in de halve finale van het K-1 World MAX 70 kg toernooi uitviel vanwege een blessure. Koprivlenski heeft al laten weten dat hij klaar is om Ouyang Feng uit te dagen voor de titel.

"Ik ben klaar om te vechten voor de K-1 titel," zei Koprivlenski. "Ik heb bewezen dat ik een van de beste vechters ter wereld ben en ik ben klaar om de volgende stap te zetten."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws