Sitthichai zet zich schrap voor zesde gevecht tegen Marat Grigorian Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Sitthichai zet zich schrap voor zesde gevecht tegen Marat Grigorian

Sitthichai zet zich schrap voor zesde gevecht tegen Marat Grigorian

Sitthichai “Killer Kid” Sitsongpeenong en Marat Grigorian staan op het punt om hun langdurige rivaliteit voort te zetten met een zesde gevecht. Deze confrontatie, die plaatsvindt tijdens ONE 165: Superlek vs. Takeru op zondag 28 januari, belooft weer een intense strijd te worden in Tokyo, Japan. Sitthichai, met een 4-1 record in hun eerdere ontmoetingen, verwacht niets minder dan een zware strijd in de Ariake Arena.

Terugblik op eerdere gevechten

Reflecterend op hun historie, benadrukt Sitthichai het belang van zijn overwinningen op Grigorian: "Het verslaan van Marat vier keer was een belangrijke factor die mij tot een van de top kickboksers in de wereld maakte.

Het was een groot keerpunt in mijn carrière omdat Marat al een beroemde vechter was toen ik hem versloeg, waardoor ik meer bekendheid kreeg. Om hem te verslaan, moest ik echt hard werken omdat hij geen gewone stoten kunstenaar is, hij is een van de beste."

Hoge inzet voor beide vechters

De inzet is hoog voor zowel Sitthichai als Grigorian. Met Grigorian op de tweede plaats en Sitthichai vlak daarachter op de derde plaats in de vedergewicht kickboksdivisie, is een overwinning in Tokyo cruciaal (lees verder onder video).

Beide 32-jarige vechters weten dat een tegenslag hun aspiraties om ooit ONE Featherweight Kickboxing World Champion te worden, kan dwarsbomen. Sitthichai is bereid om Grigorian voor de zevende of achtste keer te ontmoeten als dat nodig is.

Sitthichai's strategie tegen een verbeterde Grigorian

Sitthichai heeft Grigorian goed bestudeerd en respecteert de Armeense vechter ten zeerste. Hij heeft verbeteringen gezien in Grigorian sinds hun laatste gevecht bijna vijf jaar geleden, dus hij verwacht geen exacte kopie van zijn rivaal in de ring bij ONE 165.

"Marat heeft zware handen. Hij is echt taai en moeilijk om tegen te vechten. Ik heb het meerdere keren ervaren. Maar ik wist hem vier keer te verslaan dankzij mijn behendigheid en vecht-IQ. Ik kan zijn knock-out kracht niet onderschatten."

Sitthichai werkt hard aan een goed doordacht strijdplan. Ondanks dat hij de laatste keer een zware vijfronden gevecht verloor, komt hij met enkele nieuwe trucs om weer op het winnende spoor te komen. Hij bereidt zijn knieën voor om Grigorian's stoten te neutraliseren en gelooft dat hij het beter kan doen dan zijn tegenstander in dit spannende en verwachte gevecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws