🎥 Nieky Holzken mocht van Glory geen kampioen meer zijn: 'Er moest een nieuwe komen' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

🎥 Nieky Holzken mocht van Glory geen kampioen meer zijn: 'Er moest een nieuwe komen'

🎥 Nieky Holzken mocht van Glory geen kampioen meer zijn: 'Er moest een nieuwe komen'

Nieky Holzken regeerde lange tijd bij Glory Kickboxing als weltergewicht kampioen, maar de organisatie vond het lange genoeg en het werd tijd voor een ander, zegt Holzken.

In de Podcast Buiten de kooi spreekt openhartig over zijn tijd bij Glory (het oude voor het faillissement). Daar was de Helmondenaar lange tijd kampioen en versloeg iedereen die voor zijn handschoenen kwamen. Tot op een dag dat Glory aankondigde dat het tijd was voor een nieuwe kampioen.

Glory wilde een nieuwe kampioen

Holzken die moest vechten tegen Cedric Doumbe kreeg in Oberhausen een nogal vreemde boodschap: "en van de staff van Glory zei, een Engelsman, we hebben een nieuwe kampioen nodig", zegt Holzken. Er gingen allerlei alarm bellen af en Holzken zei tegen zijn trainer die ook zijn schoonvader is: "Als ik Doumbe niet KO sla gaan ze mij laten verliezen."

Zo gebeurde ook, Holken verloor op punten van Doumbe die gelijk de titel overnam. Holzken die nu bij ONE Championship vecht vond daar een nieuw huis en is daar succesvol, Zo versloeg hij recentelijk legende Sexyama vroeg in de eerste ronde.

ONE Champion baas Chatri haalde Holzken binnen en verzekerde dat hij daar eerlijk behandeld zou worden. Bekijk de Podcast voor meer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws