Nieky Holzken rivaal kreeg tekort tijd om zich voor te bereiden: 'Doe dit nooit meer' Nieuws
Nieuws

Nieky Holzken rivaal kreeg tekort tijd om zich voor te bereiden: 'Doe dit nooit meer'

Nieky Holzken rivaal kreeg tekort tijd om zich voor te bereiden: 'Doe dit nooit meer'

Yoshihiro 'Sexyama' Akiyama maakte afgelopen zondag zijn comeback in de ring en ging bruut ten onder tegen de Nederlandse topvechter Nieky Holzken. Het blijkt dat Seyama slechts 2 weken had gekregen om zich voor te bereiden.

De terugkeer van Sexyama was echter geen gemakkelijke opgave. Tijdens het ONE 165 evenement in Tokio stond Akiyama tegenover Nieky Holzken, een voormalig Glory Kickboxing kampioen, in een catchweight gevecht van 187 pond.

Het gevecht, dat een mix was van boksen, muay Thai en MMA-disciplines, eindigde al in de eerste ronde, slechts 1 minuut en 40 seconden na de start, met een overwinning voor Holzken. Sexyama wilde Chatri de vechtbaas van ONE niet teleurstellen en accepteerde toch, maar zegt dit nooit meer zo te doen.

Een korte voorbereidingstijd

Akiyama, nu 48 jaar oud, heeft in de latere jaren van zijn carrière sporadisch deelgenomen aan vechtsportevenementen. Voorafgaand aan zijn nederlaag bij ONE 165, behaalde hij een overwinning tegen de Japanse legende Shinya Aoki in een MMA-gevecht in maart 2022.

Ondanks zijn leeftijd en de korte voorbereidingstijd van slechts twee weken, toonde Akiyama zijn veerkracht en doorzettingsvermogen maar was dit niet genoeg om Holzken te weerstaan.Ook Holzken had een zeer korte voorbereidingstijd.

Internationale bekendheid en voortdurende uitdagingen

Akiyama verwierf niet alleen faam in Azië, maar ook in de Verenigde Staten, waar hij begin jaren 2010 onder de UFC-banner vocht. Zijn indrukwekkende prestaties tegen bekende vechters zoals Michael Bisping en Vitor Belfort hebben een blijvende indruk achtergelaten op het Amerikaanse publiek.

Akiyama uitte geen bezwaren tegen zijn verlies en bedankte zijn supporters online, waarbij hij zijn dankbaarheid uitte en reflecteerde op zijn ervaringen en mislukkingen. Hij benadrukte zijn voortdurende zoektocht naar succes en de uitdagingen die nog voor hem liggen, waarbij hij bevestigde: "Ik ben tenslotte een MMA-vechter."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws