Nederlands-Turkse Hasan Toy in K-1 titelgevecht op 9 december: Organisatie zet offensief door Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Nederlands-Turkse Hasan Toy in K-1 titelgevecht op 9 december: Organisatie zet offensief door

Nederlands-Turkse Hasan Toy in K-1 titelgevecht op 9 december: Organisatie zet offensief door

K-1 World GP heeft aangekondigd dat er drie titelgevechten zullen plaatsvinden tijdens het evenement K-1 ReBIRTH 2, gepland voor zaterdag 9 december. Het evenement wordt live uitgezonden vanuit Osaka, Japan.

K-1 REBIRTH 2 Er zijn tot nu toe vier kickbokswedstrijden aangekondigd, waaronder drie wereld titelgevechten. K-1 Kickboxing onthulde de gevechten op hun sociale mediakanalen. In het hoofdgevecht van K-1 ReBIRTH 2 zal Hiromi Wajima zijn superweltergewicht titel op het spel zetten tegen Ouyang Feng.

Feng uit China is de huidige titelhouder in Wu Lin Feng en veroverde eerder dit jaar de wereldtitel met een knock-out in de eerste ronde tegen Anatoly Moiseev uit Rusland. Naast zijn WLF kickbokstitel behaalde Feng in 2022 ook de overwinning in een eendaags toernooi, waarin hij Liu Lei en Luo Chao op dezelfde dag versloeg.

De 28-jarige Wajima heeft een indrukwekkende carrière in K-1 Kickboxing. De in Japan geboren vechter heeft de K-1 World Grand Prix superweltergewichttitel gewonnen en verdedigd, evenals zijn overwinning in de Grand Prix in 2020.

HASAN TOY VS. SHINTARO MATSUKURA

Het co-hoofdgevecht van de avond zal de strijd om het K-1 middengewichtkampioenschap zien tussen Hasan Toy en Shintaro Matsukura.

De Turks-Nederlandse Toy veroverde eerder dit jaar de middengewichttitel toen hij het Grand Prix-toernooi won dat de titel introduceerde. Hij versloeg drie tegenstanders op één avond, waarbij twee van deze gevechten werden gewonnen door knock-out in de eerste ronde. Toy is een scherpe en gevaarlijke vechter.

Matsukura werd in de finale van het toernooi uitgeschakeld door Toy en nu is de in Japan geboren vechter op zoek om deze nederlaag in de eerste ronde recht te zetten.

TOMA KURODA VS. ISSEI ISHII

Toma Kuroda en Issei Ishii ontmoetten elkaar in 2022 in de K-1 World Grand Prix bantamgewichtfinale, die deze wereldtitel introduceerde. Het was een spannend gevecht dat naar de verlenging moest gaan. Nu zullen deze twee vechters het opnieuw tegen elkaar opnemen.

De 22-jarige Kuroda zal zijn titel verdedigen in de langverwachte rematch tegen Ishii, een voormalig Muay Thai-kampioen. Beide atleten gaan dit gevecht in met winstreeksen.

MIYUU SUGAWARA VS. LUCILLE DEADMAN

Publiekslieveling Miyuu Sugawara zal het opnemen tegen Lucille Deadman in een niet-titelgevecht. Sugawara uit Japan is de huidige K-1 atomgewicht wereldkampioen en heeft een indrukwekkende reeks van vier opeenvolgende overwinningen.

Deadman, uit Australië, is een Muay Thai vechter die vorig jaar de WBC National Australian titel won in de mini-vlieggewicht divisie. Ze is een voormalig cheerleader die Muay Thai kampioen werd. Met de komst van K-1 ReBIRTH 2 zet de organisatie het offensief door om als legendarische kickboksorganisatie haar plek terug te veroveren aan de top.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws