Moet Glory dit stoppen? Nieuwkomers tegen kampioenen gevechten onder vuur Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Moet Glory dit stoppen? Nieuwkomers tegen kampioenen gevechten onder vuur

Moet Glory dit stoppen? Nieuwkomers tegen kampioenen gevechten onder vuur

Mo Touchassie daagde gisteren lichtzwaargewicht kampioen Donegi Abena uit voor diens titel, maar na een actievol gevecht behield de kampioen zijn goud.

Het was een prestatie van jewelste van Touchassie die vocht als een leeuw en respect verdiend om de wedstrijd te redden, welke bijna in het water viel toen interim kampioen Tarik Khbabez moest afzeggen vanwege een gebroken hand. Touchassie die recentelijk debuteerde bij Glory, stapte last minute in, om in de hogere gewichtsklasse zijn geluk te beproeven.

Abena had zijn handen vol aan de Marokkaan met de bijnaam 'baby Badr', dit om dat zijn vechtstijl associaties oproept met die van legende Badr Hari. Touchassie verloor maar zette een topprestatie neer tegen de kampioen, en kan met opgeheven hoofd terugkijken. Critici zijn van mening dat organisaties zoals Glory voorzichtig moeten zijn om gevechten tussen nieuwkomers en kampioen op te zetten.

Wie is Anwar Ouled-Chaib?

Zo is vechtsport Podcaster Lucas Bourdon kritisch op dit soort gevechten en neemt het komend titelgevecht tussen kampioen Endy Semeleer en Anwar Ouled-Chaib onder vuur. "Absolute grap van een gevecht. Er zijn vanavond vier top-WW's aan het vechten, waaronder één die net is beroofd door Semeleer, en Nabiev die ook werd beroofd van de winst", schrijft Bourbon op Twitter. "En de volgende titelkans in hun beste en goed gevulde divisie gaat naar een man met 3 gevechten die een talentenshow won welke alleen in Nederland te zien was."

Anwar Ouled-Chaib won House of Glory en kreeg daarbij gelijk een titelgevecht tegen welterkampioen Semeleer, waar normaliter meer ervaren kickboksers een kans maken die zich omhoog hebben gevochten in de rankings. Gisteren bleek uit het gevecht tussen Touchassie en Abena hoe deze kan aflopen. Natuurlijk zou een winst van een debutant een grote schok veroorzaken als deze een kampioen verslaat, maar dit lijkt een haast onmogelijke missie volgens de critici.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws