Kickbokslegende Buakaw stapt in K-1 MAX Grand Prix: '284ste gevecht' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickbokslegende Buakaw stapt in K-1 MAX Grand Prix: '284ste gevecht'

Kickbokslegende Buakaw stapt in K-1 MAX Grand Prix: '284ste gevecht'

Twintig jaar na zijn eerste overwinning in het K-1 World MAX toernooi keert Buakaw Banchamek terug naar Japan. De tweevoudig kampioen is aangekondigd als de laatste deelnemer aan de Grand Prix op 7 juli in het Yoyogi 2nd Gymnasium in Tokio, Japan.

Buakaw Banchamek zal het opnemen tegen de toernooifavoriet en regerend K-1 kampioen Ouyang Feng. De Chinese vechter, gerangschikt als nummer 9 in de Beyond Kickboxing Rankings, wordt beschouwd als een van de grootste talenten in de lichtgewicht klasse met een indrukwekkend record van 38 overwinningen en slechts 3 nederlagen.

Divers deelnemersveld

Naast Buakaw en Ouyang Feng zijn er nog andere opmerkelijke deelnemers aan het toernooi, waaronder Darryl Verdonk, Viktor Akimov, Kacper Muszyński, Zhora Akopyan, Romano Bakboord en Dengue Silva. Dit zorgt voor een interessante mix van veteranen, opkomende vechters en lokale kampioenen.

De afgelopen weken heeft K-1 moeite gehad om een geschikte wildcard voor het toernooi te vinden. Bekende namen zoals Masaaki Noiri en Kaito Ono hadden andere verplichtingen, en pogingen om via samenwerkingen met ONE Championship vechters zoals Marat Grigorian of Chingiz Allazov binnen te halen, zijn niet gelukt.

Invloed van Buakaw op de sport

Samen met vechters als Masato, Andy Souwer en Giorgio Petrosyan, is Buakaw een van de iconen van de MAX-generatie. Gedurende zijn indrukwekkende carrière heeft hij zeker veel van de huidige deelnemers geïnspireerd om aan de sport te beginnen.

Nog steeds een bedreiging op 42-jarige leeftijd

Ondanks zijn leeftijd van 42 jaar is Buakaw nog steeds een formidabele tegenstander. Hij heeft de afgelopen jaren actief gebleven en kwaliteitswinsten geboekt. In zijn laatste optreden versloeg hij de krachtige Minoru Kimura bij RIZIN Landmark 9.

Voor Ouyang Feng biedt dit gevecht een kans om zijn naam bekend te maken door te winnen van een legende in de sport. Voor Buakaw kan het een laatste kans zijn om nog een grote titel aan zijn indrukwekkende lijst van prestaties toe te voegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws