Kickboksicoon Badr Hari overgeslagen bij groot eerbetoon: 'Geen erkenning' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickboksicoon Badr Hari overgeslagen bij groot eerbetoon: 'Geen erkenning'

Kickboksicoon Badr Hari overgeslagen bij groot eerbetoon: 'Geen erkenning'

Ernesto Hoost, Peter Aerts, Semmy Schilt en Remy Bonjasky worden geëerd met een eigen verzamelmunten reeks geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt. Grote ontbrekende hierbij lijkt Badr Hari.

In de rijke historie van de Nederlandse vechtsport neemt kickboksen een prominente plek in. Het is dan ook geen verrassing dat de Koninklijke Nederlandse Munt heeft besloten om enkele van de grootste kickbokslegendes van Nederland te eren met hun eigen verzamelmunten.

Waarom is kickboksicoon Badr Hari overgeslagen door de Koninklijke Munt?

De reis naar het kickboksen zoals we dat nu kennen in Nederland begon op 31 mei 1976. Dit was het moment waarop het allereerste officiële kickboksgevecht in Nederland plaatsvond. De opkomst van kickboksen in Nederland was niet zonder uitdagingen.

RECORDS Badr Hari Remy Bonjasky
Totaal 126 98
Overwinningen 106 78
Door knockout 92 40
Verliezen 17 20
Door knockout 14 5
Geen wedstrijden 3 -

De sport kende een periode van grimmigheid in de jaren tachtig en negentig, maar beleefde tegelijkertijd ook een enorme bloeiperiode. In deze tijd braken kickboksers zoals Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Semmy Schilt internationaal door en zetten Nederland op de kaart als een toonaangevende natie in de kickbokswereld.

Een gemiste kans voor Nederlandse kickboks geschiedenis?

In de schaduw van de schijnwerpers die gericht zijn op de kickbokslegendes Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Semmy Schilt, en Peter Aerts, schuilt een opmerkelijke afwezigheid. Badr Hari. Ondanks een carrière die gekenmerkt wordt door indrukwekkende overwinningen en een onuitwisbare invloed op de sport, blijft zijn nalatenschap onerkend in deze bijzondere verzameling.

Kickboksicoon Badr Hari overgeslagen bij groot eerbetoon: 'Geen erkenning'

Ondanks de glansrijke carrières van de geëerde legendes, blijft de afwezigheid van Badr Hari, een kickbokser met een indrukwekkend record en invloedrijke aanwezigheid in de ring, een opmerkelijke omissie. "Zijn nalatenschap, gemarkeerd door ongeëvenaarde passie en techniek, verdient ongetwijfeld erkenning", volgens een expert.

De afwezigheid van Badr Hari in deze verzameling onderstreept een diepere discussie over de waardering voor sportieve uitmuntendheid en de complexe dynamiek van persoonlijkheid binnen de sportwereld. Het biedt een moment voor reflectie over hoe legendes worden gedefinieerd en geëerd in de annalen van sportgeschiedenis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws