K-1 legende Peter Aerts: Meer info over zijn LEGEND events 2024 Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

K-1 legende Peter Aerts: Meer info over zijn LEGEND events 2024

K-1 legende Peter Aerts: Meer info over zijn LEGEND events 2024

Peter Aerts drievoudig K-1 kampioen heeft recentelijk zijn eigen vechtsport organisatie in Japan aangekondigd onder de naam LEGEND. Kickboks fans die nieuwsgierig zijn naar hoe dit eruit gaat zien krijgen een glimp van de details.

Tijdens een persconferentie in Tokio onthulde 'The Lumberjack' Peter Aerts zijn levensdoel: "Kickboksen is mijn levensdoel. Het is al lang een droom van mij om een nieuwe organisatie te vormen." Met LEGEND maakt Aerts deze droom in 2024 werkelijkheid.

De Peter Aerts LEGEND events van 2024

Datum Beschrijving
24 maart 2024 Debuut van LEGEND met een evenement in Tokio.
Juni 2024 Eerste grote event met buitenlandse vechters.
Augustus/September 2024 Vervolgevenement gericht op nieuw talent.
November 2024 Afsluiting van het debuutjaar met internationale vechters.

Toekomstplannen en ondersteuning van de gemeenschap

De CEO van de nieuwe organisatie heeft grootse plannen voor zijn project: "In de toekomst zou de organisatie kampioenen uit elk land willen uitnodigen en wedstrijden willen houden zoals in de oude K-1. Ik zou graag een toernooi als dit willen organiseren." LEGEND streeft ernaar dit te bereiken door buitenlandse vechters te matchen met Japans talent, terwijl tegelijkertijd nieuwe jonge talenten uit de amateurcircuit worden ontwikkeld.

Met Atsushi Taisei lijkt Aerts de juiste man voor de job te hebben gevonden. Taisei, momenteel actief in de Japanse Amateur Kickboks scene, zal de rol van algemeen producent op zich nemen: "Dit is niet een evenement dat in één jaar zal eindigen. We denken aan een evenement dat kickboksen en vechtsporten in de wereld over 10 of 20 jaar zal bevorderen."

Aerts kan rekenen op de steun van vele oude vrienden en rivalen. Tijdens de persconferentie toonden bekende gezichten uit het K-1-tijdperk hun steun in videoboodschappen, waaronder Mirko Filipovic, Jerome Le Banner en Ray Sefo. Ook toonaangevende organisatorische instanties zoals ISKA, WKU, RCFA en WKO hebben hun medewerking toegezegd.

Verschillende regels en plannen voor 2024

Een aspect dat LEGEND onderscheidt, is dat ze zich niet willen beperken tot één regelset. Taisei verklaarde: "We denken niet alleen aan de markt in Japan, maar over de hele wereld, dus we willen dat de regels de grootste gemene deler zijn."

Aerts onthulde dat LEGEND ook Muay Thai en Karate wedstrijden wil organiseren, terwijl Taisei speelde met het idee om terug te gaan naar de originele 5 rondes van 3 minuten: "Dus we moeten de regels onderhandelen. We denken erover na in het algemene kader van kickboksen."

De organisatie staat gepland om te debuteren met een spannend rookie-evenement in Tokio op 24 maart. De eerste grote confrontatie met buitenlandse vechters is gepland voor juni, met nog een rookie-evenement in de pijplijn voor augustus of september. LEGEND streeft ernaar zijn debuutjaar in november af te sluiten, wanneer ze nog een groep buitenlandse vechters zullen binnenhalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws