GLORY Topman: 'Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

GLORY Topman: 'Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event'

GLORY Topman: 'Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event'
GLORY Topman: 'Wij hadden een uitgebreid backup plan voor het Badr vs Benny event'

Scott Rudmann een van de topmannen van GLORY zegt dat zijn organisatie, met grote spanning aankondiging van de lockdown in ons land afwachtte. Mocht het misgaan dan lag er een backup plan op de plank.

GLORY topman Scott Rudmann verteld dat de staf van GLORY tot maandagnacht in touw is geweest. De aankondiging dat er een lockdown zou komen bracht flink wat angstige momenten met zich mee.

Kickboksen is te belangrijk

,,Toen ik hoorde dat Nederland wellicht in lockdown zou gaan dacht ik, ons GLORY 76 Badr vs Benny van aankomende zaterdag zou wel eens niet door kunnen gaan", zegt Rudmann tegen onze redactie. Hij was dan ook opgelucht dat mede door de inspanningen van de WAKO en de Vechtsportautoriteit. GLORY van de NOC*NSF de topsportstatus verkreeg en is hier zeer dankbaar voor.

Rudmann en de mensen om hem heen stonden wel klaar om plan B in te zetten. ,,We hadden diverse uitwijkmogelijkheden, dit event is te belangrijk voor het kickboksen om niet door te laten gaan. Er stonden studio's klaar in het buitenland waar wij heen konden", aldus Rudmann.

Buitenland als optie

Ver hoefde de vechters en GLORY medewerkers daarvoor niet te reizen want de eerste optie was Duitsland. ,,Wij hadden al een hotel geboekt voor iedereen net over de grens, dichtbij de studio waar het gevecht plaats zou vinden, indien Duitsland afviel. Hadden wij ook opties in Stockholm, Zweden en in Portugal", zegt Rudmann.

Rudmann zegt blij te zijn dat het event toch in ons land plaatsvindt. De GLORY topman had liever toeschouwers gehad, maar begrijpt de situatie rondom de coronapandemie.

,,Heel misschien mogen wij op 30 januari het event tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik met een beperkt publiek houden. Maar dat is afhankelijk hoe het coronavirus zich gedraagt", sluit Rudmann af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws