Glory Kampioen Endy Semeleer kan aan de bak: Uitdager nummer zoveel meldt zich voor gevecht Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory Kampioen Endy Semeleer kan aan de bak: Uitdager nummer zoveel meldt zich voor gevecht

Glory Kampioen Endy Semeleer kan aan de bak: Uitdager nummer zoveel meldt zich voor gevecht

Endy Semeleer de huidige Glory weltergewicht kampioen krijgt vandaag de zoveelste uitdaging voor zijn titel toegeworpen, deze keer in de vorm van Marouan Toutouh, de Nederlands-Marokkaanse vechter.

Sinds Endy Semeleer de Glory weltergewicht wereldtitel veroverde tijdens Rivals 2 in september 2022, is de kampioen doelwit van uitdagers. Bijna was Semeleer de titel kwijt in zijn verdediging tegen Alim Nabiev in november van dat jaar, maar wist de titel te houden in een door critici aangemerkte als discutabel gevecht.

Semeleer kan rekenen op de aandacht van een aantal oud rivalen zoals voormalig Enfusion kampioen en ONE championship vechter Tayfun Ozcan, die recentelijk Semeleer uitdaagde. Echter heeft Ozcan zover als bekend nog geen verbintenis met Glory.

Vandaag meldt zich een nieuwe uitdager in de rij in de vorm van de Marokkkaans-Nederlandse kickbokser Marouan Toutouh, die twee keer tegen Semeleer vocht bij Enfusion en beide keren verloor. Deze maakt kenbaar een gevecht met Semeleer wel te zien zitten.

Aansluiten in een lange rij

Via Social Media maakt Toutouh die bij het bekende SB Gym van Said El Badaoui (v/h trainer van Badr Hari) is gaan trainen dit dan ook duidelijk. "Ja tegen Semeleer heb ik een geschiedenis, wil ik het graag rechtzetten", zegt Toutouh. " Die ook zegt klaar te zijn voor iedereen in de 77 kilo divisie, maar dat ook niemand klaar is voor hem. Of Semeleer danwel Glory op de uitdaging ingaat is nog maar de vraag.

Er staan bij Glory namelijk nog een aantal vechters in de rij, die voor een uitdager van buitenaf of debutant kans zouden moeten maken, zoals Jay Overmeer de nummer 1 achter de kampioen en de terugkerende Hamicha. Al zouden fans graag Nabiev nog een keer tegen Semeleer zien vechten voor de titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws