'Gemiste kans!' Glory Kickboxing had UFC-ster Ngannou binnen moeten halen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Gemiste kans!' Glory Kickboxing had UFC-ster Ngannou binnen moeten halen

'Gemiste kans!' Glory Kickboxing had UFC-ster Ngannou binnen moeten halen

Glory Kickboxing heeft een kans laten liggen door niet te tekenen met voormalig UFC-kampioen Francis Ngannou, die nu zijn boksvaardigheden zal testen tegen Tyson Fury, zo menen diverse experts.

De vechtsportwereld staat op zijn kop na de recente aankondiging dat voormalig UFC-kampioen Francis Ngannou, die onlangs tekende bij de PFL (Professional Fighters League), een bokswedstrijd zal aangaan met zwaargewicht icoon en WBC kampioenTyson Fury op 28 oktober in Ryad.

Terwijl fans uitkijken naar dit veelbesproken evenement, vragen velen zich af waarom Glory Kickboxing niet de kans heeft gegrepen om Ngannou aan te trekken. Met de lopende Glory zwaargewicht Grand Prix dit jaar, zou de komst van Ngannou ongetwijfeld voor een enorme boost hebben gezorgd en het kickboksen wereldwijd nog bekender hebben gemaakt. De organisatie verklaarde eerder in gesprek te zijn.

Gemiste kans voor Glory Kickboxing?

Francis Ngannou is zonder twijfel een van de meest gevreesde zwaargewichten in de vechtsportwereld. Met zijn verwoestende knock-out power en indrukwekkende prestaties in de UFC, heeft Ngannou bewezen dat hij een geduchte tegenstander is voor iedereen in zijn gewichtsklasse. Het was dan ook geen verrassing dat verschillende experts het erover eens zijn dat Glory Kickboxing er goed aan zou hebben gedaan om hem aan te trekken.

Met de Glory zwaargewicht Grand Prix in volle gang, waarbij de beste zwaargewichten ter wereld strijden om de titel, zou Ngannou een perfecte toevoeging zijn geweest aan het toernooi. Zijn explosieve stijl en ongeëvenaarde kracht zouden hebben gezorgd voor spannende gevechten en onvergetelijke momenten. Een potentiële ontmoeting tussen Ngannou en Jamal Ben Saddik, een van de topvechters in het kickboksen, zou de sport naar nieuwe hoogten hebben gebracht en de aandacht van een breder publiek hebben getrokken.

Impact op wereldwijde bekendheid

Het kickboksen heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt en heeft zich gevestigd als een populaire vechtsport over de hele wereld. Het aantrekken van een bekende figuur zoals Ngannou zou de kickboks sport een enorme impuls hebben gegeven en de bekendheid ervan verder hebben vergroot.

Met zijn achtergrond in de UFC en zijn status als voormalig wereldkampioen, heeft Ngannou al een enorme fanbase opgebouwd. Zijn overstap naar het kickboksen zou fans van beide sporten hebben aangetrokken en mogelijk nieuwe kijkers hebben geïntroduceerd in de wereld van Glory Kickboxing. Dit zou hebben geleid tot een groter bereik en meer exposure voor de sport, met als gevolg potentiële groei en nieuwe kansen voor atleten, promotors en sponsors.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws