Verbod voor transgenders zoals Rikkie Kolle aan deelname competities! Bokser Ebanie Brigdes wil actie Nieuws
Nieuws

Verbod voor transgenders zoals Rikkie Kolle aan deelname competities! Bokser Ebanie Brigdes wil actie

Verbod voor transgenders zoals Rikkie Kolle aan deelname competities! Bokser Ebanie Brigdes wil actie

Bokser Ebanie Bridges heeft zich uitgesproken tegen het idee van transgender vrouwen die deelnemen aan competities zoals het boksen. Voormalig kampioen Carl Froch is het met haar eens en is van mening dat het verboden moet worden.

Zowel Bridges als Froch stellen dat transgender vrouwen, die bij geboorte als man zijn geregistreerd, niet tegen biologische vrouwen zouden moeten vechten. Ze suggereren dat er mogelijk aparte divisies of competities moeten komen voor transgender atleten.

Dit debat is ontstaan naar aanleiding van enkele transgender vrouwen die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan vechtsporten. Het onderwerp blijft een populair gespreksonderwerp, hoewel transgender atleten zeldzaam zijn. Ebanie Bridges en Carl Froch uiten hun standpunt om de discussie verder aan te wakkeren en mogelijke oplossingen te verkennen.

Boksicoon Mike Tyson als Transgender

"Nee, nooit, ik denk dat het verkeerd is, vooral in het boksen en eigenlijk in alle sporten", zegt Bridges. "Ik denk gewoon dat veel vrouwen in de sport die records breken oorspronkelijk geen vrouwen waren, en in het boksen, wanneer je de andere persoon probeert te verwonden [dat is het doel], is het verkeerd... Het is alsof Mike Tyson ineens een vrouw wil worden en nu tegen je vecht geen sprake van!.. Misschien hebben ze hun eigen ruimte of competities nodig en vechten ze in hun eigen divisies."

De discussie van deelname aan competities laaide in ons land afgelopen week hoog op toen Rikkie Kollé als transgender vrouw tot Miss Nederland werd verkozen. Sinds de verkiezing wordt Kollé overladen met haat reacties op haar verkiezing tot mooiste vrouw van ons land.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws