Badr Hari won 1 gevecht bij Glory: 'En de 2e keer dat het bijna lukte' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Badr Hari won 1 gevecht bij Glory: 'En de 2e keer dat het bijna lukte'

Badr Hari won 1 gevecht bij Glory: 'En de 2e keer dat het bijna lukte'

In maart 2018 stond Badr Hari tegenover Hesdy Gerges tijdens Glory 51 in Rotterdam. Deze wedstrijd, die aanvankelijk als een overwinning voor Badr werd beschouwd, kreeg een onverwachte wending.

Beide vechters, Badr en Hesdy, werden betrapt op dopinggebruik, wat leidde tot een herclassificatie van de wedstrijd als 'no-contest'. Dit incident had aanzienlijke gevolgen: Badr Hari ontving een schorsing van 19 maanden, terwijl Hesdy Gerges later werd vrijgesproken van alle beschuldigingen.

Glory 78: De onverwachte nederlaag

De terugkeer van Badr Hari naar het Glory Kickboxing podium vond plaats in 2021 tijdens Glory 78, opnieuw in Rotterdam. In deze veelbesproken wedstrijd nam hij het op tegen de Poolse vechter Arek Wrzosek. Badr leek aanvankelijk de overhand te hebben, met meerdere knockdowns van Wrzosek door krachtige stoten en trappen.

Het publiek verwachtte een vierde knockdown die de wedstrijd in het voordeel van Badr zou beslissen. Echter, in een onverwachte wending, versloeg Wrzosek Badr met een hoge trap, resulterend in een knock-out.

Deze nederlaag werd door critici gezien als een teken van Badr Hari's afnemende dominantie in de ring. Ondanks zijn eerdere successen, heeft Badr sindsdien moeite gehad om zijn vroegere glorie te herwinnen. Fans blijven echter hoopvol en verlangen naar een comeback waarin Badr weer als winnaar uit de ring stapt.

De toekomst van Badr Hari

De carrière van Badr Hari in Glory Kickboxing blijft een onderwerp van discussie en speculatie. Zijn vechtlust en vaardigheden zijn onbetwistbaar, maar de recente tegenslagen hebben vragen opgeroepen over zijn toekomst in de sport.

Fans en critici kijken met spanning uit naar zijn volgende stappen, hopend op een glorieuze terugkeer naar de top van het kickboksen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws