Nederlandse Judoka's grijpen naast medailles tijdens WK in Doha op dag 5 Judo Nieuws
Judo Nieuws

Nederlandse Judoka's grijpen naast medailles tijdens WK in Doha op dag 5

Nederlandse Judoka's grijpen naast medailles tijdens WK in Doha op dag 5

Er stonden donderdag vier Nederlandse toppers aan de start bij het WK Judo, maar helaas slaagden zij er niet in een plek in de finalerondes af te dwingen.

Sanne van Dijke, tweevoudig medaillewinnares op de WK, versloeg de Sloveense Pogacnik met drie straffen, maar kon tegen de Duitse Giovanna Scoccimarro de fatale derde straf niet vermijden.

Kim Polling begon sterk met twee zeges, maar kreeg het lastig tegen wereldranglijst aanvoerder en tweevoudig regerend wereldkampioene Barbara Matic. Jesper Smink begon sterk met een knappe zege op de Fransman Alexis Mathieu, maar voor hem was in de tweede ronde Robert Florentino uit de Dominicaanse Republiek te sterk.

Geen succes voor NL Judoka's in Doha

Voormalig wereldkampioene Noël van 't End bereikte als enige Nederlander de laatste acht, maar moest hierin zijn meerdere erkennen in Luka Maisuradze uit Georgië.

Morgen staan er weer vier toppers van Team NL judo aan de start: Guusje Steenhuis (vrouwen -78 kg), Natascha Ausma (vrouwen -78 kg), Michael Korrel (mannen -100 kg) en Simeon Catharina (mannen -100 kg). Zij zullen proberen de Nederlandse naam hoog te houden door een plek in de finalerondes af te dwingen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws