Waarom kickboksen zo goed voor je is! 'De voordelen op een rij' Columns
Columns

Waarom kickboksen zo goed voor je is! 'De voordelen op een rij'

Waarom kickboksen zo goed voor je is! 'De voordelen op een rij'

Kickboksen heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. Het is niet langer alleen voor de Rico Verhoeven's en Badr Hari's van deze wereld. Professionele vechters die knock-out stoten uitdelen en bloed putten uit hun tegenstanders. Kickboksen heeft tal van fysieke, mentale, emotionele en zelfs sociale voordelen.

Gelukkig is deze vechtsport een populaire sportkeuze geworden voor zowel mannen als vrouwen, maar ook kinderen. De lessen omvatten vaak bokszak, been oefeningen en geweldige combi's. Kickboksen is een goede keuze als je stoom wilt afblazen en stress wilt verlagen. Het is ook een geweldige workout met hoge intensiteit om andere vormen van welzijn, zoals mindfulness en yoga, in evenwicht te brengen.

Wist je dat kickboksen een geweldige aanvulling is op je huidige trainingsroutine? Als u deze activiteit aan uw repertoire toevoegt, kunt u zelfs uw huidige trainingsroutine naar een hoger niveau tillen. Of het nu gaat om hardlopen, yoga, pilates, atletiek, tennis of bowlen, kickboksen kan je helpen om beter te presteren. Hoe?

Sterkere core & stabiliteit

Een sterke core is nodig om te stoten en je voetenwerk te stabiliseren. Je zult ongetwijfeld je core versterken door regelmatig te kickboksen. Je zult ook je kern moeten trainen om uit te blinken in kickboksen. Planken zal je vriend in plaats van vijand worden. Kickboksen is een zware training. Het is non-stop en intens, dus je zult onvermijdelijk je uithoudingsvermogen vergroten.

Verhoogde hand-oogcoördinatie

Die oefeningen, stootcombinaties en focus zullen uiteindelijk leiden tot een betere hand-oogcoördinatie en spiergeheugen, dus je stoten zijn lasergericht. Beter leren stoten helpen je de kracht van het bovenlichaam te ontwikkelen op manieren die veel andere trainingen niet doen. Kickboksen helpt de arm, schouder en beenspieren te versterken. Het resultaat is eigenlijk kracht van het hele lichaam.

Gezonder hart

Wat zijn de sleutels tot een gezonder hart? Je hartslag hoog houden, constante beweging en zuurstoftoevoer naar de longen. Kickboksen biedt je de mogelijkheid om dit allemaal te ervaren. Het is de ultieme workout voor de gezondheid van het hart met als bijkomend voordeel dat het je bovenlichaam vormgeeft.

Lagere stressniveaus

Ooit gehoord van de uitdrukking "punch it out"? Met kickboksen kun je al je stress en frustraties kwijt op de bokszak. Het resultaat? Verlaagde stressniveaus en stresshormonen. Het is een perfecte aanvulling op andere opties voor stressbeheersing, zoals yoga en meditatie.

beter humeur

Het resultaat van verlaagde stressniveaus en intensieve aerobe oefeningen is een betere stemmingsbalans. Omdat kickboksen verlichting biedt van opgekropte frustraties en agressies, is een beter humeur onvermijdelijk als je consequent bent. Door goed te slapen om te herstellen, gehydrateerd te blijven en goed te eten, voel je je ook beter. Het is hier een meersporen aanpak.

Diepere slaap

Minder stress en een beter humeur leiden vaak tot een diepere slaap. Kickboksen helpt je lichaam vermoeid te raken, zodat het 's nachts kan herstellen. Wil je een extra boost om nog dieper te slapen? Zorg ervoor dat je volledig herstelt na een kickboks sessie door yoga of diepe buikademhaling te doen.

Meer zelfvertrouwen

Als je consistent bent, zal al dat trainen en sparren je belonen met gebeeldhouwde, meer tonende armen en benen, het vertrouwen om te evenaren. Natuurlijk voel je je goed, maar je ziet er ook goed uit en geniet van je verbeterde lichaamsbouw.

Verhoogd gewichtsverlies

Kickboksen is een training met hoge intensiteit die calorieën verbrandt met snelheden die vergelijkbaar zijn met andere aerobe oefeningen met hoge intensiteit, zoals joggen. Omdat je ook spieren traint, voegt het ook extra kracht toe.

Betere balans

Dankzij de gesynchroniseerde voetenwerk oefeningen en constante beweging, is aangetoond dat kickboksen de balans en stabiliteit verbetert. Maar je moet consistent zijn om de volledige voordelen te plukken.

Lage bloeddruk

Het is aangetoond dat kickboksen en andere intensieve activiteiten een positief effect hebben op de bloeddruk. Een lagere bloeddruk is een teken van een goede gezondheid. Een hogere bloeddruk verhoogt het risico op een hartaanval en beroerte. Wil je je bloeddruk langer laag houden? Zorg dat je goed herstelt na een kickboks sessie. Langzame, diepe buikademhaling zal ook werken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws