Vechtsport legende James McSweeney: "ik train in Nederland met een reden" - Vechtsport Info
Home / Columns / Vechtsport legende James McSweeney: “ik train in Nederland met een reden”

Vechtsport legende James McSweeney: “ik train in Nederland met een reden”

Je zou het haast niet vermoeden maar Nederland staat hoog aangeschreven in de internationale vechtsport wereld. Steeds meer buitenlandse vechters waaronder enkele legendes en kampioenen ons land aandoen om te trainen, onder hen James McSweeney een ware legende.

Overal ter wereld heeft hij gevochten en tegen de groten der aarden uit de vechtsport scene. James McSweeney inmiddels 38 jaar maar nog steeds actief als vechter en woonachtig in Phuket Thailand waar hij zijn eigen sportschool heeft, is regelmatig in Nederland te vinden. Wij spreken hem in het pittoreske gedeelte van Zaanstad gelegen aan de Zaanse Schans.

Sympatiek

“Kom binnen, ga zitten wat wil je drinken”, vraagt de vriendelijke reus. Want hoe imposant hij er ook uitziet, een sloper is in de ring McSweeney is bovenal een zeer sympathiek mens met een eigen visie.

Vragend naar zijn verblijf en waarom hij in Holland traint verteld hij; “Ik kom al jaren in Nederland, train er graag zoals nu onder leiding van Lucien Carbin. “Die man is een ware legende zegt McSweeney, hij weet precies hoe hij mij moet coach en trainen ik ben er dan ook graag.”

In zijn vroege dagen vocht de huidige MMA vechter in de legendarische K-1 kickboks toernooien. “Toen ik in de K-1 vocht was het wel andere koek”, zegt McSweeney. Zelfs tijdens de trainingen vochten wij als beesten met elkaar, ik trainde met bijvoorbeeld Tyrone Spong, Gokhan Saki en andere grote namen. Recentelijk trainde ik nog met Jerome Le Banner in Frankrijk en was ik sparring partner voor Mark Hunt die hoog in de UFC vecht. ”

Actief

Binnenkort staat McSweeney in de ring tijdens het KSW toernooi wat in Wembley wordt gehouden. “Ik vecht bij de KSW meestal tegen Polen, iedereen weet dat het vaak voor komt dat vechters die in dit soort landen verwacht worden te verliezen, maar dat is niks voor mij, ik wil winnen no matter wat. ”

“Ik train nu bij Lucien Carbin om mij voor te bereiden op mijn partij bij KSW, maar ik train al jaren in Nederland, ik hou van het land en zijn mensen, geen gezeik en niet lullen maar poetsen daar houdt ik wel van. ” Over zijn tijd bij de K-1 gaan de ogen schitteren, maar ook als hij praat over zijn vroeg en dochter. ” Mijn vrouw en dochter zijn belangrijk, als ik in hun ogen een kampioen ben dan telt dat meer dan in de ring.”

“Over het huidige kickboksen heeft McSweeney een duidelijke mening, alles gaat tegenwoordig om punten scoren, maar de knock-outs blijven uit en daar komt het publiek nou juist voor. In de K-1 tijd was het ieder voor zichzelf en gingen wij juist op jacht om iemand KO te slaan, maar dat lijkt nu weg.” Wil je weten wat McSweeney nog meer te vertellen had tijdens ons bezoek ? Bekijk dan onderstaande video.

 

Bekijk ook

TikTok watjes MEPPEN elkaar door boksring (video)

Toch ging het er even stevig aan toe.

UFC-knokker slaat coach lek! ‘Hier houden ze van’ (video)

Francis Ngannou verdedigd zaterdag zijn UFC-titel tegen Cyril Gane

Fury in gesprek over gevecht tegen Usyk! ‘Machtspel’

Tyson Fury en Oleksandr Usyk zouden elkaar kunnen ontmoeten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page