Nederlandse kickboksers: waar blijven die knock-outs? Columns
Columns

Nederlandse kickboksers: waar blijven die knock-outs?

Nederlandse kickboksers: waar blijven die knock-outs?

De glorie van weleer dat Nederlandse kickboksers bijna alles wonnen op knockout, blijkt verleden tijd?

"Ik win graag op punten!" Niks ervan, zegt de coach, ga toch voor die keiharde knock-out, een discussie die in veel gym's wordt gevoerd. Regelmatig krijgen wij mails van vechtsportfans en dan met name kickboksfanaten die de keiharde KO's missen. Waar zijn de tijden van Ramon Dekkers en Rob Kaman gebleven?

Veilig rondje kickboksen

Waar een groot aantal kickboksers het graag op safe lijken te willen spelen, zijn er toch nog wel een aantal talenten met een vernietigende knockout power. Neem een Santino Verbeek die vanuit Sokudo gym vecht en begeleidt en getraind wordt door Ernesto hoost. Een jonge vechter waar menig tegenstander niet snel tegenover wil staan, juist door die snoeiharde KO's van Verbeek. Een groot aantal jonge vechters lijken graag een rondje veilig kickboksen te willen doen in de ring, puntjes tikken i.p.v. de KO na te streven.

Meer publiek door de knockouts

Een feit is, dat het vaak heel moeilijk is voor vechters om kaarten (VIP tafels) te verkopen voor de gevechten waar zij voor geboekt zijn. De meningen over de reden waarom zijn verschillend, de een wijdt het aan te weinig animo, onbekende vechters of zelfs te weinig marketing vanuit de vechters zelf. Echter zijn er ook andere geluiden te horen: "wij willen meer Knockouts zien, geen spelletje tikkertje." Wij hielden laatst een enquete onder bezoekers van onze site met de vraag of meer KO's in partijen, zou stimuleren fans naar de zalen te krijgen. De uitkomst was simpel, JA, dat zou wel helpen!

Meer bekendheid door hardere gevechten

Het is bekend dat vechters die een groot KO record met zich mee dragen langer op het netvlies blijven bij fans, dan diegenen die het punten spel spelen. Hoe vaak hoor je niet; he, heb je die KO van McGregor gezien? Als vechter wil je toch herinnerd worden? Nog maar eens terug naar Ramon Dekkers, een ware grootheid, die gewoon in het thuisland van de Muay Thai iedereen alle hoeken liet zien en de ene KO naar de andere uitdeelde.

Trainen op de KO technieken

Er wordt best wel getraind op sportscholen hoe een goede KO uit te delen, echter moet dat nog in de praktijk worden gebracht als men in de ring staat. Natuurlijk weten wij dat de spanning in de ring vaak met zich mee brengt dat zaken anders verlopen dan vooraf getraind of als strategie ingezet. En lijkt een KO vaak een toevalstreffer, toch zou het de gevechten zeker spectaculairder maken. Dus vechters kom op, give us those KO'S!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws