Enziguri! Creepy knock-outs tijdens vechtsport wedstrijden boezemen angst in Columns
Columns

Enziguri! Creepy knock-outs tijdens vechtsport wedstrijden boezemen angst in

Enziguri! Creepy knock-outs tijdens vechtsport wedstrijden boezemen angst in

Knock-outs zijn er in alle vormen en maten, maar daar waar vechters letterlijk verstijven kan het er echt heel creepy uitzien.

De KO die in het full contact karate viel laat zien hoe een van de vechters een enziguri trap uitdeelt waardoor zijn tegenstander een vertraagde reactie krijgt en al KO is voordat hij zijn gezicht in het canvas plant.

Waarom verstijven sommige vechters bij een knock-out?

Een ander voorbeeld is die van een Bareknuckle-partij (zie hieronder), waar een van de boksers achterover KO gaat en met zijn rechterarm richting het plafond blijft liggen. Maar hoe komt dit?

Wanneer een vechter een knock-out ontvangt, kan het lichaam een fysiologische reactie ondergaan die bekend staat als een "verstijving" of "stijfheid". Deze reactie wordt veroorzaakt door de impact van de klap op de hersenen en het zenuwstelsel.

Bij een knock-out wordt de vechter meestal geraakt met een krachtige klap op het hoofd, die een snelle rotatie of versnelling van de hersenen veroorzaakt. Dit resulteert in een verstoring van de normale elektrische signalen in de hersenen en het zenuwstelsel, wat kan leiden tot een tijdelijk verlies van bewustzijn.

Wat doet een knock-out met je lichaam?

Tijdens dit verlies van bewustzijn kunnen de spieren van de vechter zich aanspannen en verstijven. Dit kan gebeuren als een beschermingsmechanisme van het lichaam om verdere schade te voorkomen. De verstijving kan optreden als gevolg van reflexmatige spiercontracties of als een gevolg van de chemische en elektrische signalen die worden verstoord in de hersenen en het zenuwstelsel.

Het verstijven van de spieren kan verschillende gevolgen hebben. Het kan ervoor zorgen dat de vechter stijf en star blijft staan of liggen, zonder controle over zijn bewegingen. Dit kan eruitzien alsof de vechter "bevroren" is of in een onnatuurlijke positie blijft hangen. Het kan ook invloed hebben op de mogelijkheid van de vechter om zichzelf te beschermen of te reageren op verdere aanvallen, omdat de spieren niet soepel en responsief zijn.

Heeft iedereen dezelfde reactie op een knock-out?

Het is belangrijk op te merken dat niet alle vechters dezelfde reactie zullen vertonen bij een knock-out. Sommigen kunnen bijvoorbeeld juist "verslappen" en lijken te zakken of ineen te storten. De exacte reactie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de individuele fysiologie, de kracht van de klap en de locatie ervan.

Het verstijven bij een knock-out is een tijdelijke toestand en de vechter zal meestal weer normaal herstellen zodra het bewustzijn terugkeert en de normale functie van het zenuwstelsel wordt hersteld.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws