VIDEO: Amerikaanse Indianenstam boksclub die levens redt Boks Nieuws
Boks Nieuws

VIDEO: Amerikaanse Indianenstam boksclub die levens redt

VIDEO: Amerikaanse Indianenstam boksclub die levens redt

Het Blackfeet-reservaat in Montana is de thuisbasis van honderden beginnende boksers. Die allemaal leren vechten voor hun leven.

Blackfeet Boxing een nieuwe documentaire van ESPN profileert de Blackfeet Boxing Club, die in 2003 werd geopend door Frank Kipp. Het doel om bewoners van het Indianen reservaat te helpen trainen om zichzelf te beschermen tegen het geweld dat onevenredig veel vrouwen in de Indiaanse gemeenschap treft.

Tegen geweld

Volgens een rapport van het Amerikaanse ministerie van Justitie melden inheemse Amerikaanse vrouwen 'meer gewelddaden jegens zichzelf dan vrouwen en mannen met een andere raciale achtergrond'.

Inheemse vrouwen melden ook vaker dat ze zijn verkracht, gestalkt of fysiek zijn mishandeld.

Erkenning

"Hoe kunnen we voorkomen dat deze meisjes zichzelf in gevaar brengen?" Het enige antwoord was deze club Kipp heeft sinds de opening van de club meer dan 500 boksers opgeleid, wat, volgens de beschrijving van ESPN, 'over vechten voor respect, identiteit en erkenning' is.

"Er zijn geen scorekaarten of knock-outs in het reservaat. De prijs bij de Blackfeet Boxing Club is veel belangrijker: overleven."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws