Usyk: 'Tyson Fury is te bang om tegen mij te vechten' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk: 'Tyson Fury is te bang om tegen mij te vechten'

Usyk: 'Tyson Fury is te bang om tegen mij te vechten'

Oleksandr Usyk IBF, IBO, WBA, WBO-zwaargewicht kampioen is verrast door de recente uitspraken van WBC-kampioen Tyson Fury. De Brit is er vast van overtuigd is dat ze qua vaardigheid van elkaar verschillen.

boksicoon Fury kwam voor het laatst in actie afgelopen april, toen hij Dillian Whyte in zes ronden uitschakelde in het Wembley Stadium in Londen. Daarna zwoer Fury zich terug te trekken uit de sport. In een recent interview gaf de 'Gypsy King' aan dat hij bereid was om opnieuw te vechten als hij $ 500 miljoen ontvangt.

Met God's hulp

Usyk, winnaar van een Olympische gouden medaille, werd in 2018 de onbetwiste wereldkampioen cruiserweight. In zijn derde gevecht bij zwaargewicht, afgelopen september, versloeg Usyk Joshua in twaalf ronden om diens titels te veroveren. Usyk streeft ernaar om Joshua opnieuw te verslaan en vervolgens het op te nemen tegen Fury voor de WBC-titel.

,,Met de hulp van God zou het gebeuren", zegt Usyk. ,,Tyson zegt dat hij niet tegen mij wil boksen, niet met me wil vechten, omdat ik niet op zijn niveau zit. Dat komt omdat hij bang voor me is." Verwacht wordt dat Fury zal terugkeren voor nog een gevecht. Dit keer tegen de winnaar van Usyk's rematch met Anthony Joshua op 20 augustus in Saoedi-Arabië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws