Manny Pacquiao wil weer boksen en richt zich op de Olympische Spelen van 2024 Boks Nieuws
Boks Nieuws

Manny Pacquiao wil weer boksen en richt zich op de Olympische Spelen van 2024

Manny Pacquiao wil weer boksen en richt zich op de Olympische Spelen van 2024

Manny Pacquiao plant twee jaar nadat hij met pensioen ging uit het professionele boksen, een spectaculaire comeback in de ring. Het Filipijnse icoon heeft zijn zinnen gezet op deelname aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

De 44-jarige Pacquiao nam afscheid van de sport in september 2021 na een nederlaag tegen Yordenis Ugas uit Cuba in Las Vegas. Nadat hij in 1998 op 19-jarige leeftijd zijn eerste grote titel won voor de WBC-vlieggewicht titel, groeide hij uit tot een van de meest gedecoreerde boksers aller tijden.

Hij wordt beschouwd als een van de grootste boksers aller tijden, met een record van 62-8-2 en het winnen van 12 wereldtitels in acht gewichtsklassen gedurende zijn carrière. Zijn gevecht met Floyd Mayweather in 2015 blijft het grootste geld gevecht aller tijden. Het genereerde in totaal €678 miljoen (per DAZN). Sommigen vonden dat het gevecht nooit aan de hype voldeed.

Terugkeer van Pacquiao naar het boksen

De legendarische bokser zou zijn comeback kunnen maken op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Zijn laatste gevecht was tegen YouTuber DK Yoo in een oefengevecht in Zuid-Korea in 2022.

"100%, onder de juiste omstandigheden zou Manny graag willen [deelnemen]", zegt Sean Gibbons, de president van MP Promotions. "Het is altijd een droom van hem geweest om de Filipijnen te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Hij kreeg nooit de kans omdat zijn familie op zijn 16e straatarm was en hij profbokser moest worden om iedereen te helpen."

"Senator Pacquiao's team heeft contact opgenomen en gezegd dat onze Filipijnse bokslegende in Parijs wil vechten," zei Abraham Tolentino, de president van het Filipijnse Olympisch Comité.

Pacquiao is 44 en zal 45 zijn op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Sinds 2016 mogen professionele boksers deelnemen aan de Olympische Spelen. Volgens Talksport heeft de belangrijkste kwalificatieroute, de Aziatische Spelen, die later deze maand van start gaan, een leeftijdslimiet van 40 jaar, wat betekent dat Pacquiao een andere manier zal moeten vinden om zich te kwalificeren.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws