Prof boksdebuut voor vechtbeest Cris Cyborg in december Boks Nieuws
Boks Nieuws

Prof boksdebuut voor vechtbeest Cris Cyborg in december

Prof boksdebuut voor vechtbeest Cris Cyborg in december

Cris Cyborg zal op 10 december haar professionele boksdebuut maken tegen Bellator-veteraan Gabrielle Holloway. Het gevecht zal plaatsvinden als onderdeel van een groot boksevent in Omaha, Amerika.

De wedstrijd van vier ronden tussen Cyborg en Holloway zal worden opgenomen in de undercard van Terence Crawford vs. David Avanesyan. Van Cyborg, de huidige Bellator-vedergewichtkampioen, werd verwacht dat ze afgelopen september haar professionele boksdebuut zou maken in haar geboortestad Curitiba, Brazilië.

Maar haar wedstrijd met Simone da Silva werd als een oefenwedstrijd bestempeld nadat een Braziliaanse boksorganisatie weigerde toezicht te houden op de wedstrijd vanwege Silva's medische schorsing. Cyborg won het gevecht op punten.

Kampioen

De voormalige UFC-, Strikeforce- en Invicta FC-kampioen heeft niet meer deelgenomen aan MMA sinds haar laatste titelverdediging in Bellator, waarbij ze Arlene Blencowe versloeg na vijf actierondes in april.

Holloway ook MMA-vechter, heeft twee keer mee als professionele bokser in de ring gestaan en verloor beide wedstrijden. Holloway kwam voor het laatst in actie bij Bellator in september 2020 waar zij verloor tegen Cat Zingano bij Bellator 245.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws