Powershot 'KO!' Donaire (38) behoudt WBC-titel (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Powershot 'KO!' Donaire (38) behoudt WBC-titel (video)

Powershot 'KO!' Donaire (38) behoudt WBC-titel (video)

Nonito Donaire stelde afgelopen nacht zijn WBC Bantamgewicht titel zeker met een knock-out zege in het Dignity Health Sports Park, Carson, (California). Raymart Gaballo ging neer in de 4e ronde.

Matchmaker Sean Gibbons waarschuwde World Boxing Council (WBC) bantamgewicht kampioen Donaire Jr. zijn titelverdediging tegen Gaballo niet te licht te nemen. Vooral het leeftijdsverschil zou de kampioen parten kunnen spelen, maar Gaballo bewees het tegendeel.

Ongelijk

Gaballo, 25, was ongeslagen in 25 gevechten met 20 knockouts. Hij heeft de Cubaan Osmiri Fernandez als hoofdtrainer en komt uit een split decision overwinning op de Puerto Ricaan Emmanuel Rodriguez op 19 december 2020.

De 38-jarige Donaire (inmiddels 42-6 winst-verliesrecord met 28 knock-outs) werd de oudste bantamgewicht kampioen nadat hij op 29 mei dit jaar de Nordine Oubaali uit Frankrijk in de vierde ronde versloeg om de WBC-riem te veroveren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws