'NL-Bokser slaat arm uit de kom!' Chico Kwasi loopt wereldtitel mis Boks Nieuws
Boks Nieuws

'NL-Bokser slaat arm uit de kom!' Chico Kwasi loopt wereldtitel mis

'NL-Bokser slaat arm uit de kom!' Chico Kwasi loopt wereldtitel mis

Chico Kwasi sloeg vandaag zijn arm uit de kom en moest opgeven in zijn bokswedstrijd om de WBO-jeugdtitel in Kazachstan. Een pijnlijke zaak voor het Nederlandse bokstalent.

De wedstrijd tussen Kwasi en de Kazach Bekzad Nurdauletov verliep niet vlotjes, met Nurdauletov die na de tweede ronde Kwasi nog even nasloeg. Ook was het de Kazach die tijdens de wedstrijd op het achterhoofd van de Nederlander sloeg (gaat verder onder video).

Het ging fout in de negende ronde met nog een minuut op de klok. Met een flinke uithaal sloeg Kwasi zijn rechterarm uit de kom. De bokser viel vol pijn op het canvas en werd overeind geholpen. Mike Passenier de coach van Kwasi trok de arm van de bokser weer recht.

Gewiekst

Passenier reageerde na de wedstrijd naar onze redactie: ,,Het gaat gelukkig weer, maar het blijft vervelend. Over het feit dat Nurdauletov zich niet erg netjes gedroeg zegt Passenier; ,,De man was wat gewiekster dan wij, hangen op Chico etc maar ja."

,,Ze halen je niet naar Kazachstan om te winnen, daar moet je alles voor doen. " Toch kunnen Kwasi en Passenier tevreden terug kijken. Er hebben wel 2.6 miljoen mensen gekeken, dat is altijd goed", aldus de topcoach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws