'Niet te geloven!' Jake Paul beste bokser van het jaar 2021 Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Niet te geloven!' Jake Paul beste bokser van het jaar 2021

'Niet te geloven!' Jake Paul beste bokser van het jaar 2021

De Beroemde bokser en voormalig YouTube ster Jake Paul is uitgeroepen tot Sports Illustrated's Breakout Boxer of the Year. ,,Het is gewoon een soort van niet te geloven", vertelde Paul het tijdschrift na hun selectie.

Sports Illustrated is een toonaangevend Amerikaans sporttijdschrift dat wordt uitgegeven door tijdschriftenuitgever Time Inc. Sinds 1954 reikt het blad elk jaar verscheidene sportprijzen uit, waaronder Sportsperson of the Year. In 1999 benoemde het Muhammad Ali tot Sportsman of the Century.

Voorbeeld

Het sporttijdschrift vindt dat Paul ondanks dat hij tot nu toe nog niet met een echte bokser de ring heeft gedeeld, her meest succesvol. Sports Illustrated koos Paul vanwege zijn prestaties in de ring en omdat hij "een van de grootste attracties van het boksen" was.

Paul, 24, vocht slechts drie keer in 2021 en won er twee door KO/TKO en één door split decision. Hoewel de YouTuber die bokser is geworden, heeft geholpen om een ​​jonger publiek te gaan boksen, beweren veel fans dat hij nog geen legitieme professionele bokser heeft ontmoet. Er is dan ook veel kritiek op Paul.

Knock-out van het jaar

Paul's eerste gevecht van 2021 was tegen voormalig MMA-ster Ben Askren, die hij in minder dan twee minuten knock-out sloeg. Paul nam het vervolgens op tegen voormalig UFC-kampioen Tyron Woodley, wat eindigde in een split decision. De twee stonden vervolgens in december opnieuw tegenover elkaar waar hij Woodley KO sloeg.

ESPN kende hem Paul daarvoor de knock-out van het jaar toe. Fury, de halfbroer van WBC-zwaargewichtkampioen Tyson Fury, zou de eerste professionele bokser zijn geweest die Paul tegen zou bevechten. Nadat Fury zich had teruggetrokken vanwege een blessure en medische complicaties ging Woodley voor de tweede keer de strijd aan met Paul.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws