Nederlands bokstalent Alicia Holzken stopt: 'Falende Boksbond' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Nederlands bokstalent Alicia Holzken stopt: 'Falende Boksbond'

Nederlands bokstalent Alicia Holzken stopt: 'Falende Boksbond'

Alicia Holzken is wellicht het grootste bokstalent onder de dames in ons land. Vandaag maakte haar vader en trainer Paul Holzken bekend dat de boksster er mee stopt. Oorzaak afspraken gemaakt met de Nederlandse Boksbond die niet worden nageleefd volgens Holzken.

Er klopt iets niet

,,Alicia zou €1.500 per maand krijgen van de Boksbond om zich zo te kunnen concentreren op het boksen. Echter stond er na twee maanden dat er gestort was ineens geen geld op de rekening van mijn dochter", zegt Paul Holzken tegen onze redactie. ,,Alicia kwam naar mij toe en zei dat er iets niet moest kloppen."

Voor Holzken en zijn dochter reden om in actie te komen. ,,Alicia nam contact op met Rene Braad de voorzitter van de Boksbond, en vroeg hem of er iets niet in orde was. Deze zei we zijn je wat vergeten te vertellen maar het geld is op." Dit kwam als een schok voor de jonge boksster die haar carrière in een klap ineen zag storten.

Afspraken gebroken

Meerdere afspraken werden niet nagekomen volgens Holzken, zo zou Alicia een krachttrainer krijgen en zou zijn eigen sportschool een steunpunt worden. Dat bleek allemaal niet het geval. Holzken vindt dan ook dat de Boksbond faalt en niet geloofwaardig is.

Alicia liep in de Covid periode een prof contract mis bij Sauerland, een van de grootste bokspromotors in de sport. ,,Dat dit nu gebeurt en de boksbond in de steek laat is erg zuur", aldus Paul Holzken die aanstipt zich dan nog netjes uit te laten.

Wij vroegen Rene Braad van de Boksbond om een reactie. ,,Ik heb het gezien en gelezen. Vandaag zal hier nog door het bestuur op worden gereageerd", meld Braad.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws