Mega bedrag neergeteld voor Muhammad Ali's WBC-titel boksriem Boks Nieuws
Boks Nieuws

Mega bedrag neergeteld voor Muhammad Ali's WBC-titel boksriem

Mega bedrag neergeteld voor Muhammad Ali's WBC-titel boksriem

Muhammad Ali's WBC-wereldtitel zwaargewicht, die hij won in zijn gevecht in 1974 met George Foreman, is op een veiling verkocht voor $ 6,18 miljoen (€ 5,13 miljoen). De gelukkige nieuwe eigenaar is NFL-teameigenaar Jim Irsay, die eigenaar is van de Indianapolis Colts.

De historische boksriem werd opgeëist door de grootste legende van de sport in een van de bekendste overwinningen aller tijden. Foreman stond als de dominante ongeslagen 40-0 kampioen in 1974 tegenover Ali. Hij had Joe Frazier eerder binnen twee rondes vernietigd om de WBA-, WBC- en Ring Magazine-titels te claimen.

Daarvoor had Frazier de titels verdedigd door Ali te verslaan, hoewel Ali in een rematch wraak kon nemen door middel van een split decision. Ondanks deze overwinning gaven maar weinigen hem een ​​kans om het gevecht aan te gaan met Foreman, die duidelijk op het hoogtepunt van zijn krachten was.

Trots

Beide mannen reisden naar Kinshasa, Zaïre voor wat bekend zou worden als de 'Rumble in the Jungle'. Het is ongelooflijk dat Ali Foreman knock-out sloeg nadat hij zijn beroemde 'rope-a-dope'-strategie had gebruikt. Voordat hij hem verraste met een verwoestende combinatie die hem in de achtste ronde deed verliezen.

Nu, 48 jaar later, bloeit de erfenis van deze wedstrijd nog steeds. Op zondag won de WBC-riem die Ali won in de triomf die op een veiling werd verkocht voor $ 6,18 miljoen (€ 5,13 miljoen). De winnaar van de veiling was NFL-teameigenaar Jim Irsay, die eigenaar is van de Indianapolis Colts.

Irsay twitterde op zondag: ,,Muhammad Ali's kampioensriem uit 1974 'Rumble in the Jungle' toen hij zijn rope-a-dope gebruikte en George Foreman versloeg is zojuist [aan] @IrsayCollection toegevoegd. ,,Trots om de rentmeester te zijn!”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws