Gervonta Davis behoudt titel in discutabel gevecht (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Gervonta Davis behoudt titel in discutabel gevecht (video)

Gervonta Davis behoudt titel in discutabel gevecht (video)

Gervonta Davis blijft ongeslagen met een unanieme overwinning op Isaac Cruz. Het gevecht welke afgelopen nacht plaatsvond in het Staples Center, Los Angeles, was ver van de explosieve prestatie waar Davis naar op zoek was.

WBA lichtgewicht kampioen Davis (26-0, 24 KOs) behield zijn titel met een nipte 12 ronden unanieme overwinning op vervangende tegenstander Cruz (22-2-1, 15 KOs). Een herkansing zou leuk zijn om te zien, omdat het een close en controversieel genoeg resultaat was om er een te vragen.

Vermoeid en slordig

Davis zag er in de latere ronden vermoeid uit door de bodyshots en het tempo dat de jongere 23-jarige Cruz inzette. Ook zou Davis een handblessure hebben opgelopen. Helaas voor Davis was dit niet een van zijn meer indrukwekkende optredens, aangezien hij overwerkt was en zichtbaar vermoeid (lees verder onder tweet).

De kampioen gebruikte een paar keer een illegale tactiek door de rechter arm van Cruz vast te houden. Echter greep de scheidsrechter niet in. Davis neemt de winst mee naar huis met de volgende puntentelling 116-112, 115-113 en 115-113.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws