🎥 Garcia dronken en Haney woedend: Chaos en vechtpartij bij weging Boks Nieuws
Boks Nieuws

🎥 Garcia dronken en Haney woedend: Chaos en vechtpartij bij weging

🎥 Garcia dronken en Haney woedend: Chaos en vechtpartij bij weging

De weltergewicht clash tussen Devin Haney en Ryan Garcia stond al op scherp, maar de weging op vrijdag zorgde voor explosieve taferelen. Uitdager Garcia miste het gewicht met 1.5 kilo, kan daardoor niet voor de titel vechten, én verloor compleet zijn controle tijdens de ceremonie.

Haney woog met succes de vereiste 63.5 kilo af tijdens de officiële weging achter gesloten deuren. Garcia echter slaagde er niet in om hetzelfde te doen en kwam uit op 64.7 kilo. Dit zorgde voor urenlange onderhandelingen tussen beide kampen om de gevecht toch te laten doorgaan, wat uiteindelijk lukte, maar dan wel als non-titel gevecht.

Vertraging, drank en gebeden: bizarre scenes op podium

De ceremonie kende een vertraging van 90 minuten en toen de boksers eindelijk verschenen, zorgde Garcia direct voor opschudding. Hij weigerde te wachten op Haney, sprong op de weegschaal en dronk ostentatief uit een flesje bier, dat volgens hem écht alcohol bevatte. Vervolgens vierde hij uitbundig dat hij het gewicht had gemist.

Vaders clashen en Garcia bidt voor rust

Na de weging escaleerde de situatie verder. Devin's vader en trainer Bill Haney raakte in een woordenwisseling met Garcia's co-promotor Bernard Hopkins. Garcia probeerde eerst nog tussenbeide te komen, maar trok zich vervolgens terug naar de voorkant van het podium, waar hij in gebedshouding ging staan.

Scheldende Garcia sluit af met woest face-off

Kort daarna volgde nog een verhitte face-off met Haney, waarna Garcia een chaotisch interview gaf waarin hij het boegeroepende publiek sommeerde hem te "zoenen". Ondanks alle bizarre gebeurtenissen gaat het gevecht, zij het zonder titel op het spel, morgenavond toch door!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws