'Eer om in Rusland te boksen!' Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Eer om in Rusland te boksen!' Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in

'Eer om in Rusland te boksen!' Deontay Wilder trainer vrijdag de ring in

Deontay Wilder's trainer Malik Scott staat vrijdag 18 maart tegenover de beruchte Rus Sergei Kharitonov in de boksring. Het gevecht vindt plaats in Wit-Rusland welke de invasie van Poetin steunt in Oekraïne.

Het is een beladen onderwerp, vechten in Rusland nu er een gruwelijke oorlog plaatsvindt en atleten uit het land wereldwijd geboycot worden. Toch vinden er in het land zelfs een groot aantal vechtsport en boks evenement plaats, waar internationale vechters wel welkom zijn.

Een daarvan is wellicht een onverwachte, de Amerikaanse Scott de trainer van voormalige WBC-bokskampioen Wilder. Scott is geen onbekende in Rusland, zo was hij de trainingspartner van Aleksandr Povetkin de voormalig WBA-zwaargewicht titelhouder.

Geen kans

Scott zegt dat het een grote eer voor hem is om te vechten met de Russische MMA-vechter Kharitonov die recentelijk nog legende Tyrone Spong versloeg tijdens Eagle FC op 28 januari dit jaar. ,,Sergei is een legende. Kijk maar naar zijn carrière in het MMA", benadrukt de Amerikaanse bokser (gaat verder onder video).

Vriend van UFC-ster Conor McGregor, de Russisch-Ierse MMA-vechter Artem Lobov deed een voorspelling voor het gevecht tussen de Rus en de Amerikaan. Volgens Lobov is Scott een goede bokser, maar zal geen knock-out boeken. Over zegt Lobov dat de Rus zich zelfverzekerd voelt en een krachtige stoot heeft. Lobov voorspelt een vroege overwinning voor de Russische vechter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws