Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out

Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out

George Foreman heeft onthuld hoe hij ervoor zorgde, dat hij tijdens het tweede deel van zijn historische carrière nooit het canvas zou raken.

Om er zeker van te zijn dat Foreman zelf niet knock-out zou gaan hield de Amerikaan er een speciaal training regiem op na. Tijdens de periode dat hij niet in ring stond zorgde hij er voor 20 kilo zwaarder te zijn.

Naast het extra gewicht paste Forman voor zijn tijd ver vooruitlopende trainingsmethoden toe. Zo verteld de bokser; ,,Ik trok vrachtauto's over een hobbelige weg. Het was de kracht van mijn benen. Niemand kon me neerhalen bij de comeback. Door juist mijn benen zo sterk te maken werd mijn core steviger", voegde hij eraan toe.

Fenomenale stoter

Foreman had vooral iets in zijn arsenaal wat hem berucht maakte. Het vermogen om mensen te laten slapen in een gevecht. Maar liefst 68 van zijn 76 overwinningen kwamen via knock-out. Foreman stond bekend om zijn fenomenale stootkracht.

,,Ik moet toegeven dat het een geschenk was om zo hard te kunnen slaan", aldus Foreman. De kracht ontleent Foreman aan het feit dat hij alleen een zware bokszak had om op te trainen. Sparren wilde hij wel maar training partners durfde niet, of waren simpelweg niet goed genoeg om hem tegenwicht te bieden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws