Bokskampioen Andy Ruiz Jr krijgt zware waarschuwing Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen Andy Ruiz Jr krijgt zware waarschuwing

Bokskampioen Andy Ruiz Jr krijgt zware waarschuwing
Bokskampioen Andy Ruiz Jr krijgt zware waarschuwing

Andy Ruiz Jr is door de WBC gewaarschuwd dat hem twee jaar lang verboden te boksen. Als hij meedoet aan de Olympische Spelen in Tokio voor Mexico.

De voormalige zwaargewichtkampioen onthulde dat hij werd benaderd door de bokscommissie van Mexico om hen volgende zomer in het Verre Oosten te vertegenwoordigen. Professionele boksers mogen sinds de Olympische Spelen van 2016 deelnemen aan de traditioneel op amateur gebaseerde wedstrijden.

Maar de WBC, een Mexicaanse sanctie-instantie, heeft een waarschuwing naar Ruiz gestuurd die hem zou beletten te vechten voor de enige wereldtitel die ontbreekt in zijn verzameling. WBC-president Mauricio Sulaiman zei: “De WBC is het sterk oneens met het ondersteunen van een professionele bokser die meedoet aan de Olympische Spelen.

Niet goed voor het boksen

"Het is iets onaanvaardbaars dat niet mag worden geaccepteerd door fans en boksexperts in de wereld. Olympisch amateurboksen is compleet anders. Het zijn twee verschillende sporten en het is erg gevaarlijk. We kunnen dit niet accepteren. "

"Als een professionele bokser, inclusief kampioenen of voormalige kampioenen, besluiten deel te nemen aan de volgende Olympische Spelen, dan krijgt deze een sanctie van ten minste twee jaar bij de WBC." De WBC had hetzelfde standpunt in Rio 2016, toen professionele boksers voor het eerst mochten deelnemen aan de Spelen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws