Anthony Joshua verliest mega groot bedrag door gevecht met Kubrat Pulev Boks Nieuws
Boks Nieuws

Anthony Joshua verliest mega groot bedrag door gevecht met Kubrat Pulev

Anthony Joshua verliest mega groot bedrag door gevecht met Kubrat Pulev
Anthony Joshua verliest mega groot bedrag door gevecht met Kubrat Pulev

De Britse boksster Anthony Joshua zal minder dan de helft van zijn aanvankelijke gage verdienen voor zijn gevecht met Kubrat Pulev. De twee kemphanen staan zaterdag tegenover elkaar in de SSE Arena in Wembley, Londen.

Eerder zei Anthony Joshua al genoegen te nemen met minder geld om tegen Kubrat Pulev te boksen. Een precies bedrag werd niet vermeld maar nu blijk dat het om ruim € 8 miljoen gaat. De 31-jarige Joshua en de 39-jarige Bulgaar Pulev zouden aanvankelijk in juni vechten in het 62.303 zitplaatsen tellende Tottenham Hotspur Stadium.

Minder dan verwacht

De strijd werd echter verplaatst vanwege de COVID-19-pandemie. En vindt het gevecht van zaterdag plaats met maar 1.000 fans. Dat zal ervoor zorgen dat Joshua 8 miljoen minder in zijn zak kon steken. Dit zou namelijk alleen al uit de kaartverkoop verdiend hebben als het gevecht niet was verplaatst.

Hoewel Joshua een paar miljoen zal verliezen, hoopt hij Pulev te verslaan en in 2021 een zwaargewicht gevecht met Tyson Fury op te zetten. Om zo de titels van beiden samen te voegen bij winst op zijn landgenoot Fury.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws