Andy Ruiz Jr. valt uit voor Tyson Fury gevecht in december Boks Nieuws
Boks Nieuws

Andy Ruiz Jr. valt uit voor Tyson Fury gevecht in december

Andy Ruiz Jr. valt uit voor Tyson Fury gevecht in december

Andy Ruiz Jr. wordt pas in november weer op training verwacht, wat het idee van een gevecht met Tyson Fury in december uitsluit. Het feit dat Ruiz op vakantie is, stopt ook alle plannen om Anthony Joshua op 17 december te ontmoeten.

Verwacht wordt dat Deontay Wilder volgend jaar in de tegenovergestelde hoek van Ruiz zal zijn voor een WBC-finale eliminator. Op voorwaarde dat Wilder op 15 oktober als winnaar uit de bus komt tegen Robert Helenius, zal deze het in het eerste kwartaal van 2023 opnemen tegen Ruiz.

Gaat niet gebeuren

Volgens zijn vader zal Ruiz dit jaar niet beschikbaar zijn. Ondanks Al Haymon's plannen voor Wilder vs Ruiz, Andy Ruiz Sr. gelooft dat er een kans is dat zijn zoon Fury in de lente kan ontmoeten. Ruiz boekte zijn plaats in de finale middels een minitoernooi door de Cubaan Luis Ortiz vorige maand via unaniem besluit in Los Angeles te verslaan.

Haymon had eerder een verzoekschrift ingediend bij de WBC om twee van Ruiz's wedstrijden als eliminators te boeken. Haymon wilde een competitie voor vier personen om de uiteindelijke nummer één uitdager te kronen. John Fury had Ruiz genoemd als mogelijke tegenstander voor zijn zoon, Tyson. Die mogelijkheid is sindsdien definitief uitgesloten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws