🎥 Ambulancechauffeur redt collega van agressieve man! 'Rechtse zat er goed op' Ander Nieuws
Ander Nieuws

🎥 Ambulancechauffeur redt collega van agressieve man! 'Rechtse zat er goed op'

🎥 Ambulancechauffeur redt collega van agressieve man! 'Rechtse zat er goed op'

Ambulance personeel staat altijd klaar om mensen te helpen, maar soms zijn mensen niet bereid om geholpen te worden. Zoals deze agressieve patiënt in de video.

De agressieveling snel teruggebracht moest worden naar de realiteit door een ambulancechauffeur die niet bang was om harde maatregelen te nemen. Eerst een stevige waarschuwing, gevolgd door een rechtse hoek dat was wat deze patiënt nodig had om weer bij zinnen te komen.

Helaas is agressie tegen hulpverleners en ambulancepersoneel een toenemend probleem in veel landen over de hele wereld. Volgens een onderzoek uit 2018 van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) is er sprake van fysieke agressie tegen ambulancepersoneel in ongeveer 20% van de gevallen waarin zij worden opgeroepen. In ongeveer 40% van de gevallen is er sprake van verbale agressie.

Ambulance personeel vaak slachtoffer van agressie

Een onderzoek uit 2019 van de National Health Service (NHS) in het Verenigd Koninkrijk wees uit dat er sprake was van een toename van agressie tegen ambulancepersoneel, waarbij bijna 75% van het ambulancepersoneel melding maakte van verbale of fysieke agressie in de afgelopen 12 maanden.

In de Verenigde Staten heeft een rapport van de Emergency Nurses Association (ENA) uit 2020 aangetoond dat bijna 30% van de verpleegkundigen op de spoedeisende hulp geconfronteerd werd met fysieke agressie, terwijl 50% te maken had met verbale agressie.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws